fbpx
Find os her

EuroLeague

Alexey Shved sæsonens EuroLeague Alphonso Ford Top Scorer

Efter en fantastisk sæson af Alexey Shved blev russeren ike overraskende kåret som EuroLeague Alphonso Ford Top Scorer i denne sæson.

Foto: bckhimki.ru

Det blev desværre ikke til en plads mellem de bedste fire hold ved Final Four med BC Khimki. Shved må i stedet nøjes med den prestigefyldte titel som topscorer i turneringen, hvilket ikke kommer som en overraskelse, eftersom denne er den eneste som belønnes ud fra statistikkerne.

Den russiske profil Alexey Shved har spillet sin bedste sæson i karrieren i denne sæson, og har snittet 21.76 point i 34 kampe for BC Khimki, hvor han har været starter i dem alle.

Shved scorede i alt 740 point i den regulære sæson + playoffs, hvilket er en ny rekord i turneringen. Den tidligere rekord lød på 609 point, og blev sat af Keith Langford, i sin tid med UNICS Kazan i sidste sæson.

Alexey Shved leverede også den længste streak i dette årti med minimum 16 point i sæsonens første 29 kampe. Hertil satte russeren også blandt andet rekord for antallet af trepointsscoringer (107) og forsøg (324) i en sæson.

På listen over tidligere vindere af titlen udover Shved og Langford, finder vi blandt andet Nando De Solo, Taylor Rochestie, Bobby Brown, Bo McCalebb, Igor Rakočević, Linas Kleiza. Du kan se hele listen ved at klikke her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague