fbpx
Connect with us

Det serbiske storhold Crvena Zvezda, er ved at spille sig varme i EuroLeague i denne sæson, efter en knap så succesfuld start.

Efter fem nederlag i streg, så har serberne nu vundet de seneste tre kampe over Real Madrid, Anadolu Efes Istanbul, og her til aften over Valencia med 82-86.

Med sejren i aften fortsætter serberne med at kravle op af tabellen, og er nu nummer 11. med 5 sejre og 7 nederlag, imens Valencia er nummer 14. med 3 sejre og 9 nederlag.

Momentum gik på skift

Kampens første ti minutter blev en tæt affære, hvor det primært var gæsterne fra Beograd, der havde overtaget efter store præstationer i forsvaret.

Dette fortsatte også delvis i anden periode, hvor Zvezda kom foran med 10 point. Dog begyndte gæsterne at sænke paraderne, og blev ukoncentreret i slutningen af perioden. Dette udnyttede værterne fra Valencia til at komme helt tæt på 38-40 ved halvleg.

Efter pausen kom Zvezda i store scoringsvanskeligheder, imens Valencia trak mere og mere fra. De begyndte samtidigt at ligne en vinder af kampen. Fjerde periode skulle dog vise sig at blive mere end afgørende.

Stor comeback af Crvena Zvezda i fjerde periode

I fjerde periode strammede Crvena Zvezda nemlig igen grebet i forsvaret, imens Valencia nu fik svært ved at skabe chancer, hvilket resulterer i mange fejl, og afbrændere, og en 13 points føring der langsomt forsvandt.

Gæsterne holdte nemlig Valencia fra at score i hele 5 minutter og 40 sekunder, hvilket de udnyttede til at skabe et 17-0 run, der gjorde kampen helt tæt igen.

Med 3.35 sekunder udlignede Pero Antić til 72-72, efter sin vitale trepointsscoring, der gav serberne det altoverskyggende momentum i kampen.

Med 39 sekunder igen, scorede San Emeterio en dyb trepointsscoring, og satte Valencia i front igen 77-76. Taylor Rochestie svarede dog tilbage i den anden ende, og herefter gik det helt galt for værterne. Valencia formåede nemlig ikke at sætte en standser for serbernes momentum.

Ved 17,1 sekunder igen af kampen, havde Van Rossom og Valencia det, der kunne have været kampens sidste angreb, hvor spanierne kunne have udlignet. Istedet smed de bolden, da det var allervigtigst, og Zvezda havde dermed skæbnen i egne hænder.

Ny milepæl af Pero Antić

Herefter blev det en kamp fra straffekastlinien, hvor serberne var iskolde og udnyttede alle deres forsøg. James Feldeine kunne i sidste ende med sine to straffekast med 0,4 sekunder igen af kampen sikre sejren til det endelige resultat 82-86.

Pero Antić, der med sin trepointsscoring udlignede kampen, nåede med denne scoring en ny milepæl for klubben. Han har nemlig nu scoret over 1.000 point for Crvena Zvezda i sine to perioder i klubben. Han stod i alt for 10 point i opgøret, imens James Feldeine blev topscorer med 26 efterfulgt af Taylor Rochestie med sine 13 point.

For Valencia blev Fernando San Emeterio topscorer med 17 point, efterfulgt af Tibor Pleiss med 13, Alberto Abalde med 12 og Erick Green der blev lukket helt ned, med blot 10 point.

Næste udfordring for Crvena Zvezda bliver de forsvarende EuroLeague-mestre fra Fenerbahce, på udebane i Istanbul, imens Valencia skal en tur til den spanske hovedstad, hvor Real Madrid venter.

Foto: KK Crvena Zvezda

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Crvena Zvezda