fbpx
Find os her

Den ældste af de tre brødre, Lonzo Ball, fik i år debut, efter at han blev draftet som samlet nr. to af Los Angeles Lakers og det er ikke gået stille for sig.

Den unge guard har i den grad sat sit præg på det unge Laker-mandskab og har givet folk syn for sagen, efter hans far, LaVar Ball, sidste år rullede det helt store medieskyts ud.

Nu er det dog ikke den ældste af de tre der er spændende nyt om, nu er det de to yngste, 19-årige LiAngelo og 16-årige LaMelo Ball der er i fokus.

Lange fingre giver lange straffe

Under en tur til Kina blev LiAngelo Ball og to holdkammerater fra skolen UCLA taget for butikstyveri hvilket udviklede sig til en længere affærer hvor både Donald Trump og de kinesiske myndigheder var indblandet. Det tegnede til at blive en længere missære for det unge talent, men han blev hurtigt sat fri mod kaution og kunne igen rejse hjem til USA.

Det blev dog ikke et hjerteligt gensyn. Få dage efter at de igen havde fødderne plantet på Amerikansk jord, annoncerede UCLAs cheftræner Steve Alford, at skole havde valgt at suspendere de tre spillere fra holdet på ubestemt tid, mens de undersøgte sagen. Efterfølgende uddybede Alford og sagde: “They will have to earn their way back”.

Med udsigt til en længere periode uden spilletid, valgte LiAngelos far, LaVar at trække ham ud af den præstigefyldte skole, for selv at træne ham og gøre ham klar til næste års NBA draft. Valget om at trække LiAngelo ud af skolen kommer dog ikke som den helt store overraskelse, da LaVar for omkring to måneder siden, valgte at trække sin yngste søn, LaMelo, ud af High School efter uenigheder med cheftræneren.

Europa er en mulig destination for begge brødre

Efter valget om at trække begge brødrene ud af skolen, var LaVar efterfølgende ude og sige, at de “[undersøger yderligere muligheder]” (red.) heriblandt også mulighederne for at spille i Europa.

Det er nu bekræftet, at begge brødre er blevet tilbudt en kontrakt af Litauiske Lietkabelis Panevėžys, det siger direktøren for klubben, Mantas Ignatavicius, til det Litauiske medie, Krepsinis.net.

Det var ikke en udlukkende økonomisk-præget beslutning, hvorvidt de to unge amerikanere skulle tilbydes en kontrakt, det er nemlig ikke pengene der er det primære mål for Ball-familien, men nærmere at de to brødre får muligheden for at spille på samme hold. Det ønske har Lietkabelis valgt at efterkomme, skulle valget falde på dem.

Lietkabelis ligger lige nu på en delt andenplads i den Litauiske liga med 10 sejre og 3 nederlag. Foruden den Litauiske liga, spiller holdet også i gruppe B i den internationale 7Days EuroCup hvor de, blandt andre, spiller i mod tyske FC Bayern München og det Montenegrinske KK Budućnost samt vinderne af turneringen i 2016, Tyrkiske Galatasaray. Det er de fire bedste hold i hver gruppe der går videre, så holdet ligger godt til med en 4. plads med 3 sejre og 3 nederlag.

Klubbens cheftræner, Arturs Salbergs, var også hurtig på tasterne med en sjov kommentar, inden han for kort tid siden måtte slette sit Tweet, formodentligt på opfordring fra holdets ledelse:

Foto: Screendump – Twitter

Familien har endnu ikke kommenteret på Litauernes tilbud.

Mere fra EuroCup