fbpx
Find os her

Finalisterne i den andenbedste klubturnering EuroCuppen er fundet. De to hold der skal kæmpe om trofæet bliver tyrkiske Darussafaka og russiske Lokomotiv Kuban.

Lokomotiv Kuban og Darussafaka sweepede begge to henholdsvis Grissin Bon Reggio Emilia og FC Bayern Munchen i semifinalen, som blev spillet bedst ud af tre kampe.

Alles øjne er nu rettet mod det der formentligt bliver en spektakulær finale, men alligevel stjæler Lokomotiv Kuban en stor del af fokusset i dette opgør.

Lokomotiv Kuban med vanvittig sejrsstime

Det russiske storhold har været helt og aldeles imponerende i denne sæson. Den serbiske træner Saša Obradović, har skabt underværker med holdet i år, hvilket har resulteret i vilde rekorder.

Som det eneste hold nogensinde i EuroCuppens historie er de gået ubesejret igennem turneringens første 20 kampe. Den tidligere rekord lød på 19 sejre i træk i EuroCuppen. En rekord som Lokomotiv Kuban ligeledes stod for tilbage i 2014-15 sæsonen.

For at det ikke skal være løgn, så var russerne tidligere på sæsonen rent faktisk inde i en vanvittig stime. Her vandt de sammenlagt 27 kampe i træk i alle turneringer (VTB-League, EuroCuppen, Pokalturneringen red.).

Russerne får nu mulighed for at fortsætte med at øge deres kapitel i historiebøgerne, når de møder Darussafaka i finalen.

Darussafaka kan desværre ikke prale af en ligeså fantastisk sæson. Tyrkerne har dog været næsten ligeså imponerende i turneringen, hvor det er blevet til 17 sejre og blot 3 nederlag.

Det russiske mandskab får hjemmebanefordelen i finalen, som ligesom semifinalerne spilles bedst ud af tre kampe.

Finaleserien i EuroCuppen starter den 10. april i Krasnodar, Rusland. Kamp to spilles den 13. April, imens en eventuel tredje kamp skal afvikles den 16. april.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroCup