fbpx
Connect with us

Den tyrkiske storklub Darussafaka slog Lokomotiv Kuban i både første og anden kamp i finaleserien, og kan nu krone sig selv som EuroCup-mestre.

Lokomotiv Kuban og succestræneren Saša Obradović, som i øvrigt har den tidligere Team FOG Næstved træner Bogdan Karaicic i trænerteamet, kunne have skrevet en drømmesæson i historiebøgerne. Sådan skulle det dog ikke ende.

Russerne gik igennem turneringen ubesejret i 20 kampe indtil finalen, hvor de mødte deres overmænd Darussafaka.

Tyrkerne der føres an af David Blatt på trænersædet, vandt det første opgør i finalen med 81-78 efter overtid i Krasnodar, Rusland. I aftes slog de så igen Lokomotiv Kuban på egen hjemmebane i Istanbul med 67-59, i finaleserien som spilles bedst ud af tre kampe, og er derfor de nye mestre.

Darussafaka og Wilbekin dominerede kampen

Kampen startede tæt men langsom hen af vejen så trak tyrkerne længere og længere fra deres russiske gæster.

Akkurat som i første kamp blev turneringens MVP, Scottie Wilbekin, den helt store fornøjelse for hjemmeholdet.

Den amerikanske guard stod for 28 point (3/4 for to og 5/8 for tre), samt 1 assists og 2 steals. Med denne præstation blev amerikaneren ikke overraskende kåret til Finals MVP.

Will Cummings blev som den eneste udover Wilbekin noteret for to-cifrede point i Darussafaka-truppen, med sine i alt 10.

For gæsterne fra Lokomotiv Kuban blev Joe Ragland topscorer med sine 18 point, efterfulgt af Brian Qvale med sine 12 point.

Første titel i klubbens historie

EuroCup-titlen er Darussafaka’s første titel i Europa nogensinde i klubbens historie. Hvad der er vigtigere er at denne nu giver tyrkerne en billet til EuroLeague i næste sæson.

Klubben debuterede i europas bedste klubturnering for to sæsoner siden, hvor de nåede Top 16 runden. Sæsonen efter gik klubben hele vejen videre til kvartfinalen.

I denne sæson missede Darussafaka at kvalificere sig til EuroLeague via den tyrkiske liga, og måtte derfor ‘nøjes’ med EuroCuppen, som de i sidste ende altså vandt.

Du kan se højdepunkterne fra aftenens kamp herunder.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in EuroCup