fbpx
Find os her

Georgien fejlede med at kvalificere sig til ottendedelsfinalen ved EM-slutrunden, og kort tid efter annoncerede Zaza Pachulia at han trækker sig fra landsholdet.

Veteranen Zaza Pachulia har spillet sin sidste kamp for Georgiens landshold nogensinde. Georgien tabte onsdag aften til Italien, og deres skæbne lå i Israels hænder, som skulle slå Ukraine, for at de kunne gå videre. Sådan gik det dog ikke til, eftersom Ukraine ydmygede Israel, og Georgien var dermed færdig ved EM.

Den 33-årige georgier der til dagligt har sin gang i NBA for mestrene Golden State Warriors, afslørede i en video til den anerkendte europæiske journalist David Pick, at gårsdagens kamp var hans sidste for landsholdet.

Pachulia har repræsenteret Georgien otte gange ved EuroBasket slutrunderne i 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2015 og 2017. Veteranen der udover slutrunder, også har hjulpet Georgien i kvalifikations-turneringerne, har i den grad været med til at sætte landet på kortet når det gælder basketball.

I den kommende tid med den nye kalender ville Pachulia miste muligheden for at hjælpe sit hold, eftersom NBA ikke tillader spillerne at gå midt i sæsonen, betyder det at han ikke ville kunne hjælpe Georgien i VM-kvalifikationen.

Da FIBA World Cup (red. VM) først skal afholdes i 2019, ville Pachulia være 35 år på det tidspunkt. Derfor har georgien valgt at trække sig lige nu og her.

Pachulia snittede 13.4 point, 9,2 rebounds og 1,6 assist ved dette EM for Georgien, og 16,5 point, 8,1 rebounds og 1,8 assist sammenlagt ved de tre slutrunder han har deltaget med landsholdet.

Du kan læse mere om Georgiens exit fra EM-slutrunden ved at klikke her.

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Eurobasket