fbpx
Find os her

Eurobasket

Sverige fyrer deres landstræner

Danmarks modstander i gruppen ved Præ-kvalifikationen til EM Sverige, står fra og med fredag uden en landstræner, efter man har valgt at ophæve kontrakten med Vedran Bosnic.

Foto: FIBAcom

Det svenske basketball forbund kunne fredag offentliggøre på deres hjemmeside, at man har valgt at fyrre landstræner Vedran Bosnić.

Bosnić overtog landstrænerposten i 2014, året efter at Sverige deltog ved EuroBasket 2013. Han nåede at stå i spidsen for landsholdet ved to EM-kvalifikationer og en enkelt VM-kvalifikation.

På trods af at han ikke formåede at kvalificere svenskerne til en eneste slutrunde, så beskriver forbundet hans tid som landstræner som en tid med positiv udvikling.

Da Bosnić overtog landsholdet var det nemlig med en række unge spillere som stadigvæk skulle modnes og udvikles. Et arbejde som han har klaret rigtigt godt understreger forbundet.

“Vedran har gjort et fantastisk arbejde for Sverige. Det har været et privilegium at lære hans kæmpe basketballfærdigheder og utrolig energi at kende. Svensk Basketball skal takke ham for meget,” udtaler Sveriges formand Mats Carlson på forbundets hjemmeside og fortsætter.

”Vi er sikre på, at vi kun har set starten på hans internationale karriere og er stolte af at have været en del af dette”.

Resultaterne er ikke årsagen i følge forbundet

Højdepunktet med landsholdet for Bosnić kom ved VM-kvalifikationen tidligere på året, da Sverige slog Tyrkiet på hjemmebane i Stockholm. Herudover skal sejren over Bosnien&Herzegovina også nævnes tilbage i 2017.

Ved Præ-kvalifikationen i gruppen mod Danmark og Hviderusland nåede Bosnić kun at føre holdet i en enkelt kamp. Dette var i opgøret mod Danmark den 16. september, hvor Sverige tabte med 76-72 i Ballerup Super Arena.

Forbundet skriver på deres hjemmeside at valget om at udskifte Bosnić dog ikke kommer som følge af de tidligere resultatet.

Det svenske basketball forbund mener derimod at der er brug for nyt energi i jagten på EM-kvalifikationen og EM i 2021 for det svenske landshold.

Trænerfyringen kan medføre forskellige scenarier

Ifølge vores landsholdsekspert på redaktionen kan fyringen af Vedran Bosnić resulterer i flere scenarier på det svenske landshold, hvor spillerne havde stor kærlighed til den bosnisk/kroatiske træner, der har en lang historie i Södertalje Kings.

“Jeg ved at spillerne var utrolig glade for Bosnić, så det er svært at forudsige hvilken reaktion det kommer til at medføre at han er væk,” indleder Boba Keseric med at fortælle og fortsætter.

“Det er altid farligt at udskifte en træner midt i en kvalifikations-cyklus, og især i en cyklus, hvor der er så få kampe, og så lidt tid til at skabe forbedringer. På den ene side kan trænerudskiftningen virke som en god chokterapi for spillerne, men på den anden side kan den nye træner også fejle, med at implementere sine ideer og vision på så kort tid,” afslutter han med at fortælle.

Der spilles kun fire kampe i Præ-kvalifikationens anden runde, og den ene er som sagt endt med et nederlag. På grund af at Sverige tabte deres første kamp til Danmark, står de nu i en situation hvor de SKAL vinde over Hviderusland i den næste kamp.

Taber Sverige denne kamp, og Danmark slår Hviderusland i den efterfølgende kamp få dage efter, så er Danmark direkte videre til den endelige EM kvalifikation.

Sverige vil dog på trods af et eventuelt nederlag få endnu en chance i den tredje og altafgørende præ-kvalifikations runde til at skabe succes. Dette vil dog være den allersidste chance for at få en billet til den endelige EM-kvalifikation.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Mere fra Eurobasket