Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Spanien vinder over Kroatien i neglebidder

Spanien vandt deres første store test ved EM-slutrunden, da de slog Kroatien med 73-79 i en neglebidder af en kamp.

Bojan Bogdanovic - Juan Hernangomez - Kroatien - Spanien - Eurobasket 2017 - FIBA.com

Der var lagt op til et brag, da de to ubesejret stornationer, Kroatien og Spanien, bød op til dans i Eurobasket gruppe C.

Kampen skulle blive ligeså vild som forventet og Spanien kunne med nød og næppe hive en kneben 73-79 sejr hjem, i deres første store test ved EM.

Spanien har i deres første tre kampe ved EM vundet med 37 point i gennemsnit. Men mod Kroatien, kom der endeligt sved på panden hos spanierne.

En utrolig tæt afgørelse

Kampen startede bedst for Kroatien som halvegs gennem første periode havde fået sig et 10-1 forspring takket være Dario Šarić og Dragan Bender.

Heldigvis for spanierne fik Fernando San Emeterio tur i den og bragte dem tilbage i kampen. Således kunne Juan Hernangomez sikre Spanien føringen, efter to straffekast i sidste sekund. Stillingen efter første periode var 20-21.

Anden periode startede fint for Kroatien. Skarpskytten Marko Popović satte to 3-pointscoring i træk og stillingen var såldes helt lige. Herefter satte spanierne dog turboen ind, flot anført af NBA spillerne, Pau Gasol og Ricky Rubio. Spanien kunne derfor gå til pause med en 32-38 føring.

I tredje periode fik Kroatien for alvor gang i angrebspillet mens det spanske angrebspil begyndte at halte. Kroatien vandt derfor perioden med syv point og kroaterne havde sikret sig en føring på 54-53.

Der blev et brag af en sidste periode. Spanien havde hele perioden en spinkel føring, men kroaterne åndede dem i nakken.

Med 22 sekunder tilbage reduceret Bojan Bogdanović til stillingen 71-72. Efter scoringen fejlede Kroatien med vilje Spanien, hvilket sendte San Emeterio på stregen. Han satte dog iskold begge sin skud og da Bogdanović angrebet efter blev blokeret af Hernangomez løb tiden fra Kroatien. Spanien vandt således 73-79.

For Spanien spillede Ricky Rubio en flot kamp med 13 point, 4 assist, 4 steals og 3 rebounds. For Kroatien spillede Dario Šarić en fantastisk kamp med 18 point, 13 rebounds og 5 assist.

Med sejren sikrede Spanien sig førstepladsen i Gruppe C. I deres sidste kamp møder de Ungarn, imens Kroatien skal op i mod Tjekkiet. Begge kampe spilles i morgen onsdag.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Jonathan Klussmann var i hopla, da danskerens mandskab Fundación Globalcaja La Roda i weekenden hentede sæsonens sjette sejr.

FIBA World Cup

Letland kom tilbage i en tæt kamp med de forsvarende verdensmestre fra Spanien og vandt 74-69.

FIBA

Anden runde i FIBA World Cup 2023 står for døren. Se hvilke hold, der fortsat er med i kampen om VM-titlen, lige her.

FIBA

FIBA World Cup 2023 bliver ved med at levere. Mandag bød på to historiske sejre, endnu en pragtpræstation af Luka Doncic, en sikker amerikansk...

Nyhedsoversigt

Efter sejren på 96-87, er Spanien nu sikret førstpladsen i gruppe G.

Lørdag var der igen masser af god basket på programmet til VM 2023. Få et overblik over dagens resultater her.

Basketligaen

Jacob Hoffman forlader Basketligaen efter tre sæsoner. Fremover skal den danske guard spille for CBI Elche i Spanien.

Det blev et stort nederlag i første kamp ved U18 europamesterskaberne for de danske drenge. De tabte 64-88 til Spanien.