fbpx
Find os her

Eurobasket

Mavepuster til landsholdet: Shields er ikke med mod Sverige

Shavon Shields nåede akkurat en enkelt kamp for det danske landshold, før at hans klub satte en stopper for hans deltagelse i opgøret mod Sverige.

FIBA.com

Det danske landshold er røget i mere modvind, efter at det i dag blev officielt, at de ikke kan regne med en af holdets største profiler i opgøret mod Sverige søndag eftermiddag.

Adama Darboe og Darko Jukić måtte tidligere på måneden melde afbud til landsholdet. Nu må Danmark så også undvære Shavon Shields.

Den danske profil pådrog sig en skade i opgøret mod Hviderusland, men spillede videre i kampen, og virkede umiddelbart ikke påvirket.

Selvom at skaden ikke har været slem ifølge landsholdslejren og Shavon selv, så har hans nye klub, spanske Baskonia, valgt ikke at tage chancer, og derfor meddelt landsholdet at de ikke må bruge danskeren i den vigtige kamp mod Sverige søndag eftermiddag.

Baskonia har ikke ønsket at risikere at forværre en eventuel skade hos deres nye guldfugl, på trods af at landsholdslejren har tilbudt både lægetjek m.m for at dokumentere at det hele er okay.

Shields forventes at blive starter for Baskonia, og blive en af profilerne i både den spanske ACB Liga og i Europas bedste klubturnering EuroLeague i den kommende sæson.

I sin første kamp for landsholdet viste Shields høj klasse med sine 26 point, 9 rebounds og 6 assists. Han bliver derfor ikke overraskende savnet.

Danmark vandt den første kamp i anden runde af Præ-kvalen, hvor man besejrede Hviderusland med 94-98 efter to gange overtid.

En skuffet landstræner

Beslutningen omkring Shavon Shields kommer selvfølgeligt som en stor mavepuster for det danske landshold inden en skæbnesvangre kamp mod Sverige.

Landstræner Erez Bittman er derfor ikke overraskende en smule skuffet, men samtidig fattet og har forståelse for situationen.

”Vi har prøvet at gøre alt for at overbevise dem (red. Baskonia) at alt er okay, og ligeledes sende dem alle lægejournaler samt scanninger vi har foretaget på Shavon Shields, men de har bedt os om at han ikke skal spille kampen mod Sverige,” udtalte Bittman til dagens træning til Fullcourt.

Landstræneren understreger samtidigt at beslutningen udelukkende er klubbens, og ikke spillerens. Bittman forventer desuden at andre spillere på landsholdet kan træde i karakter i hans fravær.

Det er i øjeblikket endnu uvist om Shields overhovedet vil være til stede til kampen mod Sverige, eller på vej til nordspanien og Vitoria-Gasteiz, til yderligere lægetjek hos Baskonia.

Du kan klikke her for at læse hvad Jonas Zohore og Chris Nielsen havde at sige om det kommende opgør mod Sverige søndag eftermiddag, som kan ses direkte på TV2 SPORT fra kl. 14:00.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Eurobasket