fbpx
Find os her

Eurobasket

Lokal derby og D-day for det danske landshold i svensk heksegryde

Tre hold kan torsdag aften sikre sig en billet til den endelige EM-kvalifikation sammen med Belgien som allerede har kvalificeret sig. De tre nationer er Østrig, Makedonien og Danmark!

FIBA.com

Store nationer som viceverdens- europa- og OL-mestrene Serbien, samt Spanien, Frankrig, Italien og Litauen venter i den endelige EM-kvalifikation. Først skal Danmark dog forbi Sverige, klokken 18:30 torsdag aften i Baltiska Hallen i Malmø, med plads til 4.000 tilskuere.

Når det danske landshold torsdag aften går ud på banen vil presset på de danske drenges skuldre være enorm.

Ikke kun fordi at kun en sejr tæller i opgøret mod svenskerne, men også fordi der forventes en propfyldt arena, med enorm opbakning fra lægterne.

Knald eller fald

Danmark står foran en knald eller fald kamp mod Sverige. Det er nemlig kun vinderen af gruppen som ryger direkte videre til den endelige EM-kvalifikation.

Går det danske landshold ikke direkte videre, så er der stadigvæk en enkelt chance tilbage – nemlig i den tredje og sidste præ-kvalifikations runde. Her er der allerede afholdt lodtrækning, og skulle Danmark ryge ud, så vil de møde Albanien og Hviderusland.

Den tredje runde vil blive afviklet mellem den 2-21 august 2019, hvor der spilles i alt seks kampe. Kun vinderen af gruppen går videre til den endelige EM-kvalifikation.

Danmark kan også tåle at tabe kampen men IKKE mere end 4 point, eftersom det var samme cifre de slog Sverige med i første opgør. I den situation vil Danmark have fordel, men alt vil afhænge af utrolig mange faktor i det sidste opgør mellem Sverige og Hviderusland.

Skidt resultat mod Hviderusland efter imponerende start

Det danske landshold startede på imponerende vis med to ud af to mulige sejre i anden runde. Først blev Hviderusland besejret på udebane med 94-98 og dernæst faldt Sverige i Ballerup Super Arena med 76-72.

Herefter gik det dog galt da man på hjemmebane smed sejren i hænderne på Hviderusland, og inviterede begge nationer tilbage i konkurrencen om en topplacering.

Det betyder nemlig nu at Danmark SKAL vinde over Sverige, hvilket vil betyde en sikker førsteplads.

Det største problem for det danske landshold bliver akkurat som i forrige opgør at score point. Sverige har nemlig tilladt mindre end 60 point i to ud af deres sidste tre kampe. Blot 58 point mod Tyrkiet i kvalifikationen til FIBA Basketball World Cup 2019 og 59 mod Hviderusland.

Danmark er uden den største profil

Danmark er uden EuroLeague-stjernen Shavon Shields fra det spanske tophold Baskonia, idet EuroLeague kampprogrammet ikke gør det muligt for spillerne at deltage i landsholds-regi. 

Sverige er dog ligeså hårdt ramt, hvis ikke hårdere, eftersom de ligesom i kampen i Ballerup må klare sig uden stjerner som Marcus Eriksson (Gran Canaria) og Jeffery Taylor (Real Madrid), og sidst men ikke mindst Jonas Jerebko, der er optaget med de forsvarende NBA-mestre fra Golden State Warriors.

Danmark var uden Darko Jukić i det forrige opgør mod svenskerne, og ligeledes måtte landsholdet klare sig uden Shavon Shields som pådrog sig en skade, og måtte vende næsen hjem til Vitoria-Gasteiz og Baskonia.

Denne gang er Jukić med, og landsholdet har også forstærket sig i form af Alan Voskuil som er tilbage i truppen, hvilket man kan håbe kan være nok til at stoppe Chris Czerapoqicz som gav danskerne store problemer i det første møde.

Har du ikke sikret dig billetter til kampen, kan opgøret ses live på TV2 Sport torsdag aften med optakt fra kl. 18.15.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Eurobasket