fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Det lykkedes ikke at kvalificere sig til Eurobasket 2017 for det danske landshold, men 24 andre nationer har nu fået deres modstandere til den kommende slutrunde. Island, har derimod ikke fået en meget lettere gruppe end sidste år, eftersom de endnu engang er kommet i en svær gruppe.

Lodtrækningen til turneringen fandt sted i det ikoniske Ciragan Palads i Istanbul i Tyrkiet, i samme by hvor finalen også skal afvikles.

Inden lodtrækningen var de 24 nationer inddelt i fire seedningsslag, og det var allerede kendt at de store nationer som Spanien, Serbien, Frankrig og Litauen ikke kunne ende i samme gruppe.

Se grupperne ved Eurobasket 2017 herunder:

grupperne-ved-eurobasket-2017

FIBA Eurobasket 2017 bliver afviklet fra den 31. august til og med den 17. september. Turneringen og de fire grupper er fordelt ud på fire lande Finland, Israel, Rumænien og Tyrkiet, hvoraf sidstenævnte nation vil selvstændigt vil stå for den afsluttende fase af turneringen.

Allerede nu er det kendt at kampene i Gruppe A og B skydes igang på åbningsdagen den 31. august, imens kampene i Gruppe C og D spilles dagen efter.

Gruppespillet spilles til og med den 7. september, hvorefter de fire bedste hold fra alle grupper går videre til finale-fasen og flytter til Istanbul. Finalen står på programmet den 17. september i Sinan Erdem Arena i Istanbul.

Læs også:

Rasmus Winkel: Ny landstræner skal være på plads inden det tidlige forår

Jon Steffanson: At komme til EM to gange i træk er spektakulært

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Eurobasket