fbpx
Connect with us

Eurobasket

Fuldt hus til Danmark

I en kamp uden indflydelse på tabellen spillede næsten alle danskere i sejren på 68-57 over Albanien.

Foto: Tom Andreasen - FIBA.com

Selvom kampen resultatmæssigt ikke havde noget på spil, så var alligevel noget på spil i kampen.

Albanien skulle undgå at prøve at få et ‘æg’ (nul point, red) i puljen, mens Danmark havde flere af de perifere spillere i truppen, blandt andet debutanterne Mathias Bak Christensen og Morten Bülow, der skulle overbevise landstræner Erez Bittman om også at kigge deres vej næste gang.

Danmark startede kampen med et 6-0 run. Albanien kom prompte med et modsvar i form af et 7-0 run. Danskerne var dog en anelse bedre i første periode, der blev vundet 20-16.

Herfra viste hjemmeholdet, at de ikke var kommet for at blive udspillet af de danske reserver. Albanien vandt perioderne på hver side af pausen, og så var værterne i front med to pount inden sidste periode.

Den endte til gengæld i en regulær ydmygelse. Kun tre gange formåede Albanien at smide bolden gennem kurven, første gang efter otte minutter og seksogtyve sekunder. Et straffe, et layup og en trepointsscoring blev det til, mens danskerne kørte på og scorede i alt 19 point.

Dermed opnåede Danmark med sejren på 68-57 fuldt hus i den sidste prækvalifikationspulje med fire sejre ud af fire mulige og er klar til Litauen, Belgien og Tjekkiet i EM-prækvalifikationen.

Jonas Zohore blev topscorer med 12, mens alle danskere kom på tavlen bortset fra Iffe Lundberg, der holdt en velfortjent pause.

 

Køb dit NBA-gear her

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Eurobasket