fbpx
Connect with us

Dameligaen

Ugens Spotlight: Julianna Okosun

Ugens spotlight er en ugentlig artikelserie, der sætter fokus på danske basketballspillere som befinder sig i sin karrieres forår. I denne uge er fokus på damelandsholdets Julianna Okosun, der i sommeren 2020 drager mod USA for at spille på Marquette University.

5 hurtige om Julianna Okosun

Infoboks
Navn:
Julianna Okosun
Alder: 18 år
Position: Center
Klub: Værløse Blue Hawks
Højde: 194 cm

Hvorfor startede du til basketball?

Alle i min familie elsker sport, så jeg skulle starte til et eller andet. Basket var godt, for så havde jeg en fordel fra starten af grundet min højde.

5 styrker og 5 svagheder i dit spil:
5 styrker:
1) Min styrke og aggresivitet
2) Jeg er ikke bange for at slå mig
3) Mine post moves
4) Jeg er en stærk rebounder
5) Jeg spiller for at vinde

5 svagheder:
1) Jeg vil gerne blive endnu stærkere og mere aggressiv
2) Jeg vil blive bedre til at gå efter alle løse bolde
3) Jeg vil gerne være endnu mere effektiv i posten
4) Jeg vil gerne blive en endnu bedre rebounder
5) Jeg vil gerne blive bedre til spille hele kampen

Hvad er din drøm med basketball?

Jeg vil gerne nå så langt som muligt. Det eneste der kan stå i vejen for det er, hvor lang tid jeg gider at bo i USA.

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Om fem år er jeg lige blevet færdig med college. Der spiller jeg i WNBA og i Spanien.

3 interessante facts om dig selv:
1) Jeg elsker at skrive og male
2) Min ynglings farve er gul, men du kommer nok aldrig til at se mig i gult tøj frivilligt
3) Jeg har været vegetar i fire år and counting

Damelandsholdets stjerneskud

Julianna Okosun har i en alder af 18 år spillet sig på det danske damelandshold, hvor hun senest tog del i den yderst omtalte EM-kvalifikation i sidste måned. En EM-kvalifikation som så dagens lys efter en crowfundingkampagne – stiftet af holdets egne spillere – som muliggjorde, at Damelandsholdet kunne gøre comeback på den europæiske scene efter 19 års fravær.

“Det har været mega fedt at være en del af! Jeg har lært så meget af de dygtige spillere som er ældre end mig. Jeg donerede selv 100 kr, da jeg så crowdfundingkampagnen i Go’Morgen Danmark, så da Jesper Krone (Landstræner for damelandsholdet, red) skrev og spurgte, om jeg ville med til landsholdssamling, blev jeg mega glad,” fortæller hun.

Damelandsholdets første EM-kvalifikationskamp efter næsten to årtier fandt sted i en udsolgt Gentoftehal. Rammerne var sat for opgøret, som på papiret så ud til at være en alt for stor mundfuld for det danske landshold. Men danskerne kæmpede bravt og spillede lige op med det italienske landshold, som i sommers blev slået ud i 1/8-finalen ved det seneste EM. Sensationen var lige ved og næsten, men danskerne måtte lide et nederlag på ti point.

“Det var jo så fedt. Jeg har aldrig spillet foran så mange mennesker før. Alle dem der mødte op, var virkelig med til at gøre det til en speciel oplevelse, både for mig og de andre. Det fedeste af det hele er, at det kun er starten på det hele. Vi har så mange unge talenter som kommer til at bidrage til, at det danske landshold kommer til at konkurrere på topniveau mange år frem,” siger den unge dansker.

Trods nederlaget til Italien er Julianna Okosun ikke i tvivl. Damelandsholdet skal nok få sin revanche, og rammerne er endnu bedre næste gang at italienerne gæster Danmark.

“Om ti år så giver vi Italien smæk, i en udsolgt Royal Arena. Jeg er kun 18 år, men jeg kan være med på det her niveau, og det siger noget om, hvad fremtiden bringer både for mig, men også de andre unge på landsholdet,” siger hun.

Et nyt kapitel venter lige rundt om hjørnet

18-årige Julianna Okosun har trods sin unge alder allerede fremtiden på plads – og fremtiden foregår i basketballs ophavsland, nærmere bestemt Milwaukee, USA.

Den unge dansker drager i sommeren 2020 over Atlanten for at indlede et nyt kapitel i hendes hidtil korte karriere, hvor der venter fire år på Marquette University – et college, der har produceret adskillige spillere til den bedste basketballliga verden over, NBA og WNBA, både på herre- og damesiden.

Interessen, for det danske stortalent, var stor, men valget faldt på Marquette University, der i sidste sæson nåede anden runde i NCAA-turneringen.

“Jeg havde en del tilbud, men Marquette var en af de eneste skoler, der kunne tilbyde et højt basket-niveau, samtidigt med at være et prestigefyldt universitet akademisk. Udover det var både holdet og trænerne meget engageret i mig, da jeg var på visit,” siger hun og uddyber:

“De går meget op i at behandle deres spillere godt og sørge for, de udvikler sig. Jeg ved, at jeg er deres topprioritet, og for mig er det vigtigt at være et sted, hvor jeg er værdsat, selv hvis det går dårligt. Jeg ved, jeg kommer til at falde godt til der,” fortæller en forhåbningsfuld Okosun.

Okosuns kommende eventyr er ikke langt ude i fremtiden og forventningerne er høje. Ikke kun på basketballbanen, men også udenfor banen.

“Jeg forventer at udvikle mig, det er det vigtigste. Jeg tror på, at hvis jeg konstant er i udvikling, vil jeg kunne nå virkelig, virkelig langt. Jeg har mange ambitioner med mit ophold. Det er en top skole, så jeg håber på, at kunne vinde et nationalt mesterskab og være en bærende del af holdet,” siger hun og fortsætter:

“Men som sagt handler det om udvikling og at forberede mig på at spille professionelt, når jeg er færdig. Udenfor banen forventer jeg at få en god uddannelse. Jeg skal læse journalistik. Det er også det, jeg regner med at lave, når jeg er færdig med basket. Udover det, skal jeg have det sjovt, så spiller jeg også bedst.” afslutter Julianna Okosun med at fortælle til Fullcourt.dk.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Dameligaen