fbpx
Connect with us

Dameligaen

Optakt til Dameligaen 2020/2021: SISU

Dette er en del af en optaksserie om holdene i Dameligaen 2020/2021. Denne gang stiller vi skarpt på ligaens yngste mandskab SISU, som går ind til sæsonen med en forventning om at lære mest muligt.

FOTO: SISU Basketball

Oversigt over truppen

Cheftræner: Eleni Kafantari

Assistenttræner: James Young & George Souliotis

Tilgange:

Kathrin Menne

Shani Atar

Fortsætter fra sidste sæson:

Amalie Besserman

Anna Clara Juul Mogensen

Asta Klara Jacobsen

Asta Vadum Blauenfeldt

Caroline de Klauman

Helene Dalsgaard

Iben Chastine Bendix

Josefine Schubart Haabegaard

Laura Dyhrberg

Maja Heesch Michan

Michala Nathalie Bork

Spyridoula Kazantzi

Dameligaens yngste hold

SISU’s sidste sæson bar præg af, at de var et ungt mandskab oppe imod nogle rutinerede hold. Derfor blev det også kun til 3 vundne kampe.

I år stiller SISU igen med det yngste hold, hvor otte af spillerne er fra U19-holdet. For de fleste af pigernes vedkommende er de dog blevet et års erfaring rigere, da mandskabet næsten er identisk med sidste sæsons.

Der er dog kommet to forstærkninger til i form af Shania Atar, der tidligere har spillet i Værløse, og Kathrin Menne fra Tyskland. Derudover kan holdets headcoach Eleni Kafantari oplyse, at de arbejder på at få endnu en udenlandsk spiller til klubben.

Erfaren træner

Hvad pigerne mangler af spillererfaring, besidder deres headcoach Eleni Kafantari til gengæld i trænererfaring. Eleni Kafantari kommer fra Grækenland og har trænet på allerhøjeste niveau i hjemlandet. Hun har bl.a. været assistenttræner på det græske damelandshold og headcoach for U18 og U20-landsholdene.

Bag det unge SISU hold står altså en garvet træner, som har gode erfaringer med at udvikle spillere. Derfor skal man ikke afskrive SISU fuldstændig, da de sagtens kan gå hen og drille nogle af de andre hold.

Planer om et fremtidig stærkt hold

Eleni Kafantaris mål for holdet er også mere langsigtet. Hun håber, at disse tidlige år i Dameligaen bliver en stejl læringskurve for pigerne, der skal danne grobund for et fremtidig stærkt hold.

”Målet med denne sæson er at arbejde hårdt for både at udvikle de unge piger som individuelle spillere såvel som holdspillere. Det skulle gerne medvirke til, at vi står med et stærkt hold om 3-4 år,” udtaler Eleni Kafantari.

For anfører Josefine Schubart Haabegaard handler denne sæson også om at gøre sit bedste, så de kan se tilbage på en sæson, de er stolte af.

”Vores mål er at spille op til vores fulde potentiale. Vi ved, vi har et stort potentiale, men vi har endnu ikke formået at udnytte alle vores styrker,” siger hun.

“Vi er kun i begyndelsen af vores karriere”

Lige netop det faktum, at SISU er et ungt hold, anser Eleni Kafantari og Josefine Schubart Haabegaard både som en styrke og en svaghed. Den manglede erfaring kan blive en stor ulempe vurderer de, men samtidig er de et hurtigt hold med masser af gåpåmod, og det kan godt gå hen og udfordre noge af holdene.

Forventningerne til de andre hold er dog høje. Derfor handler det ifølge Josefine Schubart Haabegaard om at forsøge at lære noget fra hver kamp og tage det med videre.

”Vi ved godt, at vi er et af de yngste hold, og dermed også har mindst erfaring spillemæssigt. Dog vil vi gøre hvad vi kan for at blive bedre som hold, men også som individuelle spillere. Det er en proces at blive et stærk og godt hold, og vi er kun i begyndelsen af vores karriere, understreger hun.

Fokus på forberedelser

Selvom corona satte en brat stopper for al basket i foråret, har SISU ikke lægget på den lade side i pausen.

”Vi lagde et træningsprogram for pigerne i pausen, så det var ikke svært at indhente det styrkemæssige. Derudover havde vi preseason træning, hvor jeg sammen med min assistenttræner James Young, som har ansvaret for styrketræning, prøvede at få pigerne klar til den regulære sæson,” fortæller Eleni Kafantari om forberedelserne.

Eleni Kafantari har udover James Young også tilknyttet en anden assistenttræner George Souliotis, som står for at gennemgå video med pigerne og hjælpe dem individuelt. Sammen med ham har hun haft en snak med alle pigerne omkring deres styrker og svagheder for at få det bedste frem i dem på banen.

SISU skal allerede i kampuniform her til aften, hvor sæsonens allerførste kamp skal spilles mod BMS Herlev Wolfpack.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Dameligaen