fbpx
Connect with us

BMS Herlev Wolfpack

Optakt til Dameligaen 2020/2021: BMS Herlev Wolfpack

Dette er en del af en optaksserie om holdene i Dameligaen 2020/2021. Denne gang sætter vi fokus på BMS Herlev Wolfpack, som efter anskaffelse af tre rutinerede spillere ser farlige ud på papiret.

FOTO: FN Sportsfoto
FOTO: FN Sportsfoto

Oversigt over truppen:

Cheftræner: Morten Thomsen
Assistenttræner: Rasmus Munck af Rosenschöld

Tilgange:
Emilie Hesseldal
Ida Tryggedsson Preetzmann
Kia Fisker

Afgange:
Katrine Jessen

Fortsætter fra sidste sæson:
Bianca Richter Braikia
Caroline Glud Rasmussen
Cecilie Jessen
Ellen Marie Iversen
Emilie Gudmand Larsen
Karoline Lundin
Laura Nikoline Ziegler
Lina Fiil Præstegaard
Luka Malinka Bay Lachenmeier
Silja Fiil Præstegaard
Sofia Thaibesh
Tami Jacobsson
Thea Kjeldahl Mikkelsen

Rutinerede tilføjelser til truppen

Sidste sæson endte BMS Herlev Wolfpack på en 3. plads og taget i betragning af, at holdet bestod af meget unge spillere, var det et flot resultat.

I år har de unge spillere fået selskab af tre rutinerede kræfter. Ida Tryggedsson Preetzmann trækker i Wolfpack trøjen efter en afbrudt sæson hos SISU. Ida Tryggedsson Preetzmann er et kendt ansigt inden for dansk kvindebasket og har domineret ligaen i mange år. Hun er netop blevet udtaget til landsholdet, som hun har været en fast del af længe.

Faktisk har BMS Herlev Wolfpack hele fire spillere med i A-landsholdets trup. Foruden Ida Tryggedsson Preetzman gælder det Emilie Hesseldal og de to U19-spillere Bianca Braikia og Laura Nikoline Ziegler.

Emilie Hesseldal er en anden ny tilføjelse til holdet. Hun er tilbage i dansk basket efter at have spillet i Portugal og Island. Emilie Hesseldal bidrager foruden hendes rutine med god højde til holdet og medvirker til, at BMS Herlev Wolfpack står stærkt på alle positioner.

Tredje og sidste tilføjelse til mandskabet er Kia Fisker. Kia Fisker har ligesom Ida Tryggedsson Preetzmann og Emilie Hesseldal haft sin basketopvækst i Aabyhøj IF. Fra 2015-2019 spillede hun basket i Texas på Stephen F. Austin State University. Sidste sæson måtte hun dog undvære basket på grund af en skade, men hun skulle gerne være tilbage på fuldt blus igen.

Går efter guldet

Det er altså tre spillere med en vis kaliber, som BMS Herlev Wolfpack har kunne tilføje til sin trup. Rutinen kombineret med talentfulde unge spillere får holdet til at se særdeles farlige ud på papiret. Mange af de andre hold har også peget på BMS Herlev Wolfpack som et godt bud på en mulig DM-vinder. Head coach Morten Thomsen vil dog ikke være med til at udråbe holdet til DM-favoritter. Det kræver ifølge ham, at mange ting flasker sig til holdets fordel.

”Hvis du spørger alle pigerne, vil de gerne vinde DM og forventer at vinde det. Men jeg synes, det er svært at sige. I princippet er der fire hold, som er meget lige. Derfor er målet at slå alle hold og komme i en finale,” udtaler Morten Thomsen.

Anfører og holdets topscorer sidste år Ellen Iversen bekræfter Morten Thomsens udtalelse om, at spillerne går efter guldet.

”Der er ingen tvivl om, at vores mål for sæsonen er at vinde Danmarksmesterskabet. Vi har alle blod på tanden efter, at slutspillet blev aflyst sidste sæson, og vi derfor ikke fik muligheden for at vise vores værd,” udtaler Ellen Iversen og fortsætter:

”Derudover håber vi også på at kunne kvalificere os til Pokalfinalen. DM og Pokalfinalen er virkelig nogle af de fedeste kampe at spille i løbet af sæsonen. Det er der holdenes hårde arbejde kommer til syne. Samtidig er der en helt fantastisk atmosfære i hallen.”

“Vi skal spille med 12 spillere”

Målene er dog ikke kun rettet mod en medalje. Morten Thomsen kan fortælle, at trænertruppen også fokuserer på holdets og spillernes udvikling, og at de har et mål om at spille med en stor og bred trup.

”Vi er i en situation, hvor vi formentlig mister tre måske fire spillere til USA, når sæsonen er forbi. Derfor er målet også, at alle er med, når vi slutter, så alle kan blive bedre i løbet af sæsonen. Det har været en del af forståelsen i klubben, at vi skal have alle med igennem det hele. Derfor kommer vi ikke til at spille med fem eller seks spillere, men gerne 12 spillere hver gang,” siger han.

Ungdommelig gåpåmod

Den brede trup anskuer Morten Thomsen som holdets styrke. Det samme gør han om det ungdommelige gåpåmod, som ifølge ham karakteriserer holdet.

”Vi har stor bredde, og så synes jeg også, at vi har relativt meget størrelse. Desuden har vi et ungdommeligt gåpåmod, men det er også vores svaghed. Det gør, at vi har et ret højt toppunkt, men også nogle store dyk en gang imellem. Vi har ikke rutinen til at samle os op. Selvom vi både har fået Ida og Emilie, synes jeg, at deres spil også er begejstring og fandenivoldskhed og ikke så meget rutine,” understreger han.

Ellen Iversen mener også, at holdet stadig skal lære hinanden bedre at kende.

”Vores svaghed lige nu er, at vi stadig er i gang med at lære hinanden at kende og tilpasse os hinanden. Derudover er vi i gang med at vænne os til den nye spillestil, som jeg personligt synes er anderledes i forhold til, hvordan vi spillede sidste sæson. Men sæsonen er lang, og jeg glæder mig til at se vores udvikling kamp til kamp.

BK Amager skal slås

Spørger man  Morten Thomsen og Ellen Iversen, hvem de største konkurrenter er, peger de begge på BK Amager. Sidste år formåede BMS Herlev Wolfpack ikke at slå dem, og det skal der laves om på i år.

”Sidste år formåede vi ikke at slå BK Amager, så det er et hold, jeg i den grad ønsker at slå. Alle de kampe vi tabte sidste sæson har været med under 10 point, og jeg tror, at vi med et års erfaring i ligaen og vores nye spillere har en god chance for at spille endnu tættere kampe med BK Amager, hvor resultatet kan gå begge veje,” fastslår Ellen Iversen.

BK Amager og BMS Herlev Wolfpack mødte hinanden i det første opgør i går aftes. Det blev til en sejr på 72-61 til BK Amager. Næste kamp for BMS Herlev Wolfpack er d. 21/11 mod Hørsholm 79ers.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in BMS Herlev Wolfpack