fbpx
Connect with us

Aabyhøj IF

Optakt til Dameligaen 2020/2021: Aabyhøj IF

Dette er en del af en optaksserie om holdene i Dameligaen 2020/2021. Næste hold i rækken til at blive præsenteret er Aabyhøj IF, der i år stiller med en bred trup på hele 24 spillere.

FOTO: Thorbjørn Wangen

Oversigt over truppen

Cheftræner: Susanne Bay

Assistenttræner: Ida Mark Krogh

Tilgange:

Julie Gade Høier

Matilde Roan Gustavsen

Dorka Sxakolzci

Afgange: 

Andrea Bach Larsen

Fortsætter fra sidste sæson:

Alberte Rimdal

Alberte Scott Jacobsen

Amalie Frank Fammé

Anamika Rafn Poulsgaard

Camilla Lind Christiansen

Caroline Tindal Wich

Emma Lysholm Sander

Emma Schwendson-Dirks (tilbagevendt efter skade)

Emily Rose White

Ida Mark Krogh

Ida Søgaard Andersen

Isabel Mannemar Sønderskov

Katrine Lind Pedersen

Lucia Carlsen Flensborg

Malene Lind Pedersen (tilbagevendt efter skade)

Matilde Marie Madsen

Nikoline Sandbäck

Sophie Kjems-Krognos (tilbagevendt efter skade)

Suzan Sisman

Thao Nhu Dinh

Tine Randrup-Thomsen

Stor trup

Sidste sæson endte Aabyhøj IF på en fjerdeplads med lige mange tabte og vundne kampe. I den kommende sæson kan holdet stille med de samme spillere fra sidste år – plus et par nye spillere og nogle stykker tilbagevendt fra længere skadesperioder.

Faktisk stiller Aabyhøj IF med en roster på hele 24 spillere. Det er klart den største trup blandt Dameligaholdene. Det har ifølge head coach Susanne Bay krævet lidt tilvænning fra trænerstabens side, at de lige pludselig har skulle holde styr på ca. 20 spillere til hver træning. Derfor har forberedelserne også været centreret omkring at få spillerne spillet sammen.

”Vi har arbejdet en del på sammenspillet med så mange nye spillere, og gamle der er kommet retur. Derudover har vi arbejdet med at lægge det grundlæggende fundament for den måde, vi ønsker at spille som et hold i denne sæson. Nogle ting har været lidt anderledes end sidste sæson, hvilket selvfølgelig tager tid at vænne sig til i både angreb og forsvar,” udtaler Susanne Bay.

Miks af unge og erfarne spillere

Tager man et blik ned over Aabyhøj IF’s roster, ser de ud til at blive et godt miks af unge talenter og rutinerede kræfter. 18-årige Malene Lind Pedersen er bl.a. tilbage fra en korsbåndsskade, og hun er i manges øjne spået til en lys fremtid.

Det samme er 18-årige Alberte Rimdal, som for ganske nyligt har signet med Florida University fra sæsonen 2021/2022. Sidste sæson var Alberte Rimdal Aabyhøj IF’s topscorer med 17.1 point pr. kamp, og hun bliver også en af de bærende kræfter i denne sæson.

Af de lidt mere erfarne spillere kan bl.a. nævnes Caroline Tindal Wich, som har spillet i Aabyhøj IF de sidste to sæsoner efter at være hjemvendt fra college. Hun snittede 13.4 point sidste sæson og tog 7.71 rebounds. Det forventes dermed, at hun bliver en af de ledende spillere på holdet.

Ligeledes er Julie Gade Høier tilbage i barndomsklubben efter fire år på Manhattan College, og det bliver spændende at se, hvad hun kan bidrage med.

Styrker og svagheder

Når Susanne Bay bliver spurgt ind til holdets styrker, er det især blandingen mellem unge og erfarne spillere, hun vægter højt.

“Vi har en rigtig god blanding af “unge” og “gamle” spillere, som alle har spillet nogle år i ligaen. De kender niveauet og ved, hvad det kræver for at være i toppen. Samtidig er det en blanding af spillere, der supplerer hinanden godt og kan spille mange pladser. Alt i alt en rigtig spændende trup, vurderer hun.

Denne vurdering er holdets anfører Camilla Lind Christiansen enig i.

”Vores styrker i år er helt sikkert, at vi har så mange dygtige spillere. Vi har en rigtig bred trup, hvor alle kan byde ind. Vi kan dermed både spille hurtigt og spille meget inside til vores gode post-spillere,” udtaler hun.

Faktisk anser Camilla Lind Christiansen den brede trup som så stor en fordel, at den opvejer for eventuelle svagheder.

”Jeg synes ikke, vi har så mange svagheder i år. I og med at vi har en bred trup, er der mange muligheder og mange kompetencer, så vi er godt dækket ind selv på vores dårlige dage. Selvfølgelig er der ting, vi stadig arbejder på, men det skal nok komme i løbet af sæsonen,” siger hun.

“Vi bliver svære at slå”

Det overordnede mål for sæsonen er at vinde DM og pokalturneringen. Det kommer til at koste blod, sved og tårer, vurderer Susanne Bay, men det er ikke urealistisk.

”Selvom Dameligaen desværre kun består af fem hold i år, så er det nogle meget stærke hold, som er med. Alle hold har nogle meget dygtige spillere, hvad enten det er danske spillere eller udlændinge hentet til Danmark. Alle kan slå alle, og vi skal have fuld fokus på hver eneste kamp i år for at opnå de resultater, vi gerne vil,” fastslår hun.

Selvom der kun er fem hold med i Dameligaen, så er Camilla Lind Christiansen overbevist om, at det ikke kommer til at gøre sæsonen mindre spændende.

”Mine forventninger til de andre hold er helt sikkert, at de også er rigtig dygtige. Jeg er sikker på, at sæsonen bliver rigtig god i år, selvom der kun er fem hold. Jeg forventer en del tætte kampe, hvor man taber, hvis ikke man er klar på dagen,” siger hun og fortsætter:

Jeg synes, vi har gode chancer mod alle holdene. Vi kender hinanden rigtig godt på banen og nu i år, hvor vi har fået flere skadede spillere tilbage og lidt nye til, bliver vi svære at slå.

Aabyhøj IF skal spille den første kamp d. 21/10 på hjemmebane mod Hørsholm 79ers.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Aabyhøj IF