fbpx
Connect with us

Basketligaen

Ny licens skal højne niveauet i dansk basketball

 

DBBF: Med en ny licens strammer Danmarks Basketball Forbund reglerne for, hvem der kan træne hold i den bedste række. Der indføres nemlig krav om, at man som træner for et hold i Basketligaen eller Dameligaen skal være indehaver af en trænerlicens, for at fremstå som træner i protokollen –  gældende fra den kommende sæson.

Med trænerlicensen ønsker vi at højne niveauet blandt danske basketballtrænere. Licenskurserne skal skabe mulighed for, at basketballtrænere mødes på tværs af klubber og udveksler viden og ideer til gavn for hele det danske basketballmiljø. Målet er desuden, at man skal kunne uddanne sig på alle niveauer. Vi skal ikke alle sammen være elite-trænere, men vi skal alle sammen have mulighed for at udvikle os, uanset om man brænder for at træne NanoBasket, minipiger eller 1. div. herrer, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Læs også: Dedic forlænger med Horsens

Første gang er ‘gratis’
Første gang man registrerer sig som træner opnår man automatisk en ét årig licens. Året efter skal man deltage i en licensgivende træner-clinic, hvor den første clinic afholdes i forbindelse med pokalfinalerne i januar 2014. Hvis ikke den pågældende træner har en trænerlicens, kan han eller hun ikke være registreret i protokollen som træner til en kamp, og mister dermed coachens rettigheder, som beskrevet i i Basketballreglernes paragraf 7. Der er ingen merit for tidligere kurser og det er den enkelte klubs eget ansvar at aktivere trænerlicensen på et nyt online system, der introduceres henover sommeren.

Vi glæder os til at introducere trænerlicensen i løbet af de kommende år, i samarbejde med alle danske basketballtrænere og klubber til glæde og gavn for hele basketball-Danmark, lyder det fra forbundet.

 Læs også: Rutherford afslører hvor han gerne vil fortsætte karrieren

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen