fbpx
Connect with us

Aabyhøj IF

Basket i blodet: Mød søstrene fra Aabyhøj Basketball

Tre søskende fra Aabyhøj har fået basketball ind gennem modermælken. Siden de var helt små, har de været aktive i Aabyhøjhallen. De bærer faklen videre i en familie, hvor basketball er den helt store passion.

Foto: Marcus Christensen
De tre søstre fra Aabyhøj Basketball. Fra venstre: Laura, Malene og Katrine Lind Pedersen. Foto: Marcus Christensen

Aarhus er som basketby formentlig mest kendt for at huse den mest vindende klub i herrernes basketliga, Bakken Bears.  

Men ikke langt fra bjørnehulen ligger der et sted, hvor kurven og sporten også er i fokus. Basketball har, ligesom mange andre sportsgrene, været domineret af mænd. Men ikke i Aabyhøj Basketball. Her er tre fjerdedele af spillerne kvinder. Fullcourt har mødt tre af dem.  

Katrine, Malene og Laura fra Aabyhøj Basketball har flere ting tilfælles. Foruden søskendebåndet er de alle blevet opfostret i idrætshallen i AabyhøjNæsten før de kunne gå, tog forældrene dem med ned for at se basketball. Og så snart de havde muligheden, blev de selv en del af spillerne på banen.  

Basket fra barnsben 

Vi blev meldt til basket allerede i 1. klasse. Det var begge vores forældres store passion, og vores mor var træner for det mindste pigehold. Så de ville lige afprøve, om det også var noget for os,” fortæller 18-årige Malene Lind Pedersen.  

Interessen var der. Det er den stadig. Og forældrenes støtte har lagt et solidt fundament for de tre søstre. I dag træner de to ældste, Katrine og Malene, det U15-hold, hvor deres lillesøster, Laura, spiller. Bagefter tager de selv til træning på Jyllands eneste elitehold i Dameligaen, Aabyhøjs Elitedamer 

“Vi bruger rigtig meget tid i hallen. De fleste af dagene er vi hernede fra eftermiddag til aften,” fortæller 20-årige Katrine Lind Pedersen.  

Pokaltriumf i 2019 

I februar 2019 skulle Aabyhøjs Elitedamer, som Malene og Katrine er en del af, spille pokalfinale. Scenen var noget, som de ikke var vant til.  

“Vi havde aldrig prøvet at spille i så stor en hal som Forum Horsens med tilskuere og TV. Vi var utroligt spændte inden,” fortæller Malene Lind Pedersen. 

På det tidspunkt var det lang tid siden, at “Aabyhøjs Damer” havde taget pokalen med sig hjem. Men den store indsats kulminerede til sidst. Aabyhøj Basketball slog Stevnsgade Basketball med stillingen 59-79. Her blev Malene Lind Pedersen topscorer for Aabyhøj med 19 point.  

“Det var virkelig fedt at vinde pokalen med holdet. Det var 11 år siden, at Aabyhøjs Damer sidst vandt pokalen,” fortæller hun. 

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, smilende personer

Genoptræning og nye ambitioner 

Det kørte for pigerne. Ambitionerne havde fået et nøk opad, men så skete det, der ikke måtte ske. Ikke lang tid efter pokalsejren blev Malene Lind Pedersen skadet. Et beskadiget kors- og sideledbånd tvang hende fra banen. Og senere, da coronapandemien brød ud i Danmark, måtte alle tre søskende blive væk fra sporten, som fyldte en stor del af hverdagen.  

“Det har været meget mærkeligt under corona. Vores turneringer er blevet rykket eller aflyst, og vi har kun kunne træne meget begrænset. Det har bare ikke været det samme,” fortæller Katrine Lind Pedersen.  

Men formen er så småt ved er vende tilbage til de tre søstre fra Aabyhøj.  

“Vi har skullet væbne os med tålmodighed. Men jeg er glad for at være igennem det nu. Jeg føler, at vi har gjort vores bedste for at komme tilbage,” fortæller Malene Lind Pedersen. Og nu vil damerne ikke kun nøjes med pokalen:  

“Vi har et rigtig stærkt hold i denne sæson. Så vi går både efter pokalen og Danmarksmesterskabet,” siger hun.  

Drømmer om udlandsophold 

Om vi kommer til at opleve alle tre søstre i Danmark længe endnu, er uvist. Malene har, som den første kvindelige basketballspiller, allerede været på FIBA-camp. Nu vil hun gerne udenbys igen.  

“Jeg vil gerne til USA. Jeg har ikke besluttet mig for hvor endnu, men jeg taler med flere skoler,” fortæller hun.  

Katrine holder stadig for meget af dansk basket til at rejse, men vil ikke afvise et udlandsophold kan komme på tale. Laura, der ser meget op til sine større søskende, drømmer også om en dag at komme på college. Men lige nu er målet for den mindste i søskendeflokken: 

“Det kunne være fedt at vinde de samme konkurrencer, som Malene og Katrine har vundet,” siger hun, hvorefter de to storesøstre tilføjer, at de alle er konkurrencemennesker. Men en ting vægter højest for alle tre søskende: De vil bare gerne spille basket, så længe de kan.  

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Fullcourt. Dækker hovedsageligt den danske basketliga.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Aabyhøj IF