fbpx
Find os her

Dameligaen

Aabyhøj og BK Amager sled sig til sejre i Dameligaen

Første runde af Dameligaen i det nye blev åbnet tirsdag og onsdag med sejre til alle fire hold i toppen. Hørsholm er dermed fortsat ubesejrede.

Foto: Robert Dines-Rasch

Aabyhøj IF 86 – 78 Lemvig Basket
Lemvig havde blot en enkelt sejr i ligaen inden onsdagens opgør, mens Aabyhøj lå i den anden ende med fem sejre og tre nederlag.

Aabyhøj satte sig fra start af tungt på opgøret, hvor Alberte Rimdal var varm bag treeren med tre ramte treere. Hjemmeholdet kom foran med 11 point i starten af første periode, inden gæsterne for alvor fik svaret igen. Det gjorde de til gengæld med et 15-2 run, som gav den første føring kort inden pausen. Hjemmeholdet kunne dog gå til pause med en føring på et enkelt point med stillingen 40-39 efter et enkelt sat straffe af Malou Lachenmeier.

De to hold fortsatte med at følges ad efter pausen. Først efter ni minutters spil i tredje periode kunne en Emma Kiis treer give et forspring på otte point til Aabyhøj. Også det formåede Lemvig at svare igen på, og med godt fem minutter igen gav Aniese Palmore gæsterne føringen. Et 7-0 run kort efter til hjemmeholdet gav dog et afgørende forspring, og Aabyhøj kunne sikre sig sejren på 86-78.

Topscorerværdigheden blev delt mellem Aabyhøjs Alberte Rimdal og Lemvigs Marie Miller med hver 24 point. Miller leverede en double-double, da hun også tog 12 rebound. Rimdal var imponerende 5/5 fra toeren og 4/5 fra treeren, mens holdkammeraten Malene Pedersen var 8/9 fra toeren.

Stevnsgade 66 – 69 BK Amager
Kampen mellem Stevnsgade og BK Amager gjaldt om for alvor at være en del af top-4 kampen. Stevnsgade havde Amager nede i sækken, men en god sidste periode for gæsterne betød, at de kunne rejse hjem med sejren på 69-66.

Det var gæsterne, der lagde bedst ud med et 11-3 run, inden hjemmeholdet kom ind i kampen og fik udlignet til 15-15. Herfra blev Amager ved med at tage små føringer, men Stevnsgade havde ingen intentioner om at give op. Amager var smalt foran 36-33 ved pausen.

Mathilde Poulsen, der i første halvleg havde scoret 13 point, lagde tredje periode ud med to ramte treere, hvilket gav hjemmeholdet føringen. En føring, der kom helt op på 13 point midt i perioden. To hurtige treere af Julie Jungslund fik Amager med i kampen igen, men Stevnsgade havde et forspring på fem point med to minutter igen. Det formåede gæsterne at hente med et 8-0 run og vandt kampen 69-66.

Topscorer blev gæsternes Geraldunn Leaupepe med 24 point efterfulgt af hjemmeholdets Mathilde Colding-Poulsen med 23 point. Leaupepe lavede en double-double med de 24 point og 14 point, mens holdkammeraten Valerie Faith Driscoll havde de omvendte stats med 14 point og hele 24 rebounds.

 

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Aabyhøj IF