fbpx
Find os her

Houston Rockets er storfavoritter i serien mod Minnesota Timberwolves, der med en snæver sejr i sidste spillerunde  blot lige kvalificerede sig til slutspillet.

Forventningerne til Timberwolves har derfor været små fra start, og man skulle mene, at de kan spille frit, da ingen nærmest forventer andet end et sweep.

At  Butler kom tilbage til Minnesota til sidst efter sin skade efterlod et lille håb for serien om eventuel modstand og lidt liv i kampene, for med en fyr som Karl-Anthony Towns på holdet, så var det vel netop det input, der skulle til for at vi kan få en mere seværdig række kampe.

Nej! Desværre!

Karl-Anthony Towns har ikke leveret! Han og Butler er stjernerne på holdet, men det er Wiggins og Derrick Rose, der snitter flest point. Towns ligger internt som nr. otte på pointlisten efter de to første kampe i serien, men det er ikke de blot 13 point fordelt over to kampe der skræmmer. Det handler i langt højere grad om manglen på forsøg. I første kamp leverede Towns blot ni skud fra gulvet (33 %) og to bag trepointslinjen (0 %). I kamp to blev det til endnu 9 forsøg fra gulvet (22 %) mens tre skud blev sendt af sted bag trepointslinjen (33 %).

KAT skal ikke blot have bolden mere i hænderne – han er også nødt til at ændre sit spil i denne serie. Indtil videre har den unge spiller slet ikke formået at komme til ringen. I stedet er det blevet til en flok forkrampede ‘wannabe-Dirk-Nowitzki’-forsøg haltende på et ben væk fra kurven.

Samtidig ender Towns ved flere lejligheder i hjørnet af banen  – igen et stykke fra kurven. Han må og skal ind og lave ravage under kurven, for at de andre spillere får bedre plads. Han skal ikke rende rundt og skyde 3’ere! Butler og Towns må og skal have bolden mere i hænderne, og Towns skal ind og støde til Capela, der har hygget sig i ro og mag under Houstons kurv indtil videre.

Butler og Towns har haft 35 forsøg tilsammen i de to første kampe, mens Harden og Paul har 76. Dvs. at stjernerne fra Houston har over det dobbelte i afslutninger i forhold til Minnesota. Det er elendig coaching fra Tom Thibodeau! Intet mindre.

Det er hans ansvar, at hans stjerner ikke bliver sat ordentligt op. Efter kamp 2 var han ude og kritisere Towns for hans energi, men det falder også altid tilbage på træneren at få sat sit hold ordentligt op.

Problemet her er, at det ikke er til at se, om Towns ikke går mod ringen, fordi han ikke ønsker at levere det hårde arbejde derinde, eller om det rent faktisk er coaching fra Thibodeau, der sender ham i andre retninger.

Lige nu fungerer det ikke, og både Butler men i særdeleshed Towns skal ind i kampen nu, for jeg vil altså have en ordentlig serie her. Det ender muligvis med et sweep, men Minnesota kan ikke være bekendt overfor deres fans, os tv-seere og dem selv at levere denne indsats efter NBA historiens største playoff tørke.

 

Foto: Basket-Streaming-Flickr

 

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Mere fra Blog