fbpx
Find os her

Basketligaen

Wolfpack vandt slaget om de københavnske forstæder

Wolfpack tog i dag sæsonens første point, da de mødte Værløse.

Foto: FN - Sportsfoto

Dagens kamp var Værløses debutkamp efter at sidste fredags store politiaktion forhindrede kampen mellem Randers og Værløse. Samtidig var det første kamp mellem to Pro B hold. Efter en uge med store sejre i en masse Pro A vs. Pro B opgør, var niveaet mere jævnbyrdigt.

Begge hold startede kampen i højt tempo. Wolfpacks startede i et aggressivt forsvar, hvor de dobbelt-teamede alle pick and rolls. Det generede ikke Værløses guards specielt meget, som ofte med en hurtig aflevering fik kreeret en 4-mod-3 situation. Desværre for Værløse kunne spillerne ikke finde hinanden eller kurven. Turnovers prægede Værlæse gevaldigt.

Samtidig gav de hurtige angreb Wolfpack en chance for at løbe kontra og det gjorde godt. Wolfpack ramte 11 ud af 20 skud, mens Værløse kun ramte plet på fem ud af deres 16. 28-15 til ulvene efter første periode.

I anden periode viste Wolfpack, at de havde mere erfaring i Basketligaen end de unge Værløse-drenge. Værløse havde stadig utroligt svært ved at lade være med at aflevere til Wolfpack-spillere. Wolfpack derimod var bedre på alle parametre. Deres drives var mere præcise, deres afleveringer var der flere af og åbne skud fulgte. Wolfpack udbyggede deres forspring til 52-31 i anden periode.

Værløses amerikaner, Richar Granberry, havde det utroligt svært i første halvleg. Dels blev han dækket godt op af Wolfpacks Deionte Simmons, men Værløse havde svært ved at få bolden ind til deres stærke amerikaner.

Anden halvleg bød på meget af de samme. Værløse lavede turnovers, og havde svært ved at få noget ud af deres angreb. Wolfpack nød derimod at være holdet med fordelen, og de udbyggede deres føring til 69-43 med 3:38 igen. De sidste minutter i tredje periode lykkedes det endelig for Værløse at få hul igennem og styr på deres spil. De formåede at reducere til 74-55 inden sidste periode.

Værløse fortsatte det gode spil i sidste periode; i de første to minutter gik de på et 9-1 run. Resten af perioden fulgtes de to hold af indtil de sidste minutter, hvor Værløses energi og gejst var større end Wolfpacks. Værløse kæmpede til det sidste og halede ind på ulvene, indtil de blot var seks point bagud med 25 sekunder igen. Wolfpack lukkede dog kampen fra straffelinjen – 95-86.

Det blev en hård og rodet kamp i højt tempo som begge mandskaber kan tage noget med fra – på af de 39 turnovers holdene lavede tilsammen. Værløse havde mange gode systemer, hvor aftalerne var klare, men de ikke kunne eksekvere. Når de får vænnet sig til Basketligaen, skal det unge hold nok blive meget interessant at følge.

Richard Granberry fik mere tur i den i anden halvleg og endte kampen med 20 point og otte rebounds, inden han fejlede ud. Anden halvleg var vigtig for Værløse, som spiller igen på tirsdag ude mod Svendborg. Efter deres katestrofale første halvleg er det vigtigt at slutte kampen positivt af.

Wolfpack fandt i første halvleg en spillestil, som kan bære dem gennem kampene i denne sæson. Højt tempo, hurtige drives og angreb førte til mange gode skud, som de skal bygge videre på. Energien faldt i anden halvleg og niveaet faldt med det.
Deionte Simmons blev Wolfpacks topscorer med 21 point. Andreas Meilby hentede 11 rebounds, havde tre steals og otte point.

Wolfpack har nu en lille pause inden de tager i morgen Team FOG Næstved om 14 dage.

 

Mere fra Basketligaen