fbpx
Connect with us

Basketligaen

Wolfpack snød Stevnsgade for sæsonens første sejr

Der var spænding til det sidste, da Stevnsgade Copenhagen lørdag eftermiddag tog imod BMS Herlev Wolfpack i Nørrebrohallen.

Foto: Robert Dines Rasch

Stevnsgade Copenhagen har ikke længere andet end æren at spille for i denne sæson, da det endnu ikke er blevet til en sejr og chancen for at nå slutspillet er misset, men de var opsatte på at få den første sejr lørdag eftermiddag, hvor de tog imod BMS Herlev Wolfpack, der topper Basketligaens Pro B.

Nørrebroholdet måtte dog undvære profilen Filip Rajovic til kampen og startede i stedet kampen med Boris Vukicevic, Viktor Lorenzen, Alassan Touray, Igor Bakic og Stefan Jevric.

Gæsterne var uden Oliver Strøh og startede kampen med deres to amerikanere Austin Waddoups og Deionte Simmons, der blev suppleret af de tre danskere Aleksandar Nedic, Mathias Seilund og reboundmaskinen Andreas Meilby.

Bakic fik en fantastisk start på kampen, hvor han med ni point var stærkt medvirkende til at give Stevnsgade en tidlig føring på 11-7. Wolfpack svarede igen med otte point i streg. Gæsterne vandt første periode 22-28.

Stevnsgades Mohamed Osman blev brandvarm i anden periode, hvor han scorede 11 point i streg for hjemmeholdet, heraf tre trepointsscoringer, og det fik Stevnsgade helt med i kampen igen.

Kort efter sendte Vukicevic hjemmeholdet foran med en trepointsscoring. Lorenzen lukkede første halvleg med to point, der gav Stevnsgade en pauseføring på 52-48.

Spændingen til sidste sekund

Boris Vukicevic åbnede anden halvleg med endnu en scoring fra distancen, men Ulveflokken spiste hurtigt hjemmeholdets føring på syv point. Austin Waddoups sendte endda Wolfpack foran 55-58 efter små tre minutter af tredje periode.

Wolfpack holdt føringen det meste af tredje periode, men Stevnsgade kunne alligevel gå ind til fjerde periode med en smal føring på 73-72.

Halvvejs inde i fjerde periode sendte storspillende Simmons gæsterne foran 80-82, hvilket straks fik Stevnsgades head coach til at tage tage timeout. Herefter bølgede føringen frem og tilbage resten af kampen.

Med lige under to minutter tilbage lavede Osman en usportslig fejl på Andreas Meilby, og der blev derudover også dømt en teknisk fejl. Det resulterede i tre free throws til Meilby, der var iskold og sendte gæsterne foran 87-90.

Alassan Touray svarede straks igen med to hurtige point i modsatte ende, men et dunk fra Mathias Seilund sendte igen gæsterne foran med tre point. Touray sendte derfor et trepointsskud afsted, og det udlignede kampen med et minut tilbage.

Wolfpack gik til Deionte Simmons i det efterfølgende angreb, der lagde to point i kurven samtidig med, at han blev fejlet. Han ramte også det efterfølgende bonusstraffe, og Wolfpack var igen i front med tre point, da der manglede 50 sekunder.

Touray tog igen ansvaret på sine skuldre, og han gjorde Simmons kunsten efter med et and-one-play. Kampen stod derfor 95-95 med 25 sekunder igen.

Aleksandar Nedic misbrugte i det efterfølgende angreb et skud, men til han og gæsternes held var Simmons klar med en angrebsrebound, og han lagde efterfølgende to point i kurven, der afgjorde kampen. Wolfpack vandt 95-97, og de har nu fire point ned til forfølgerne fra EBAA i kampen om Pro B’s førsteplads.

Deionte Simmons spillede en stor kamp med 32 point, og han trak undervejs hele 14 fejl. Andreas Meilby noterede sig også for en flot double-double med 18 point og 14 rebounds.

For hjemmeholdet spillede særligt Alassan Touray en stor kamp med 28 point, fem rebounds og fire assists.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen