fbpx
Find os her

Med Anders Sommer i spidsen spillede Værløse BBK sig for nyligt op i Basketligaen efter et solidt grundspil og en finalesejr på 2-1 over EBAA.

Det vil dog ikke være Anders Sommer, der skal prøve at holde Værløse i landets bedste basketball-række, når spillerne vender tilbage efter en velfortjent pause.

Derimod har klubben præsenteret Susie Heede-Andersen, der dermed bliver den første kvindelige cheftræner i spidsen for et ligahold.

“Vi har valgt den bedste til jobbet. Susie har de rette kvalifikationer, og så skal det ikke være en forhindring at være en kvinde” siger Kim Mikkelsen, formand for Værløse Basketballklub til Frederiksborg Amts Avis.

Går en spændende tid i møde

Også hovedpersonen selv var noget overrasket, men takkede dog uden den store betænkningstid ja til jobbet.

“Jeg var ærlig talt ved at tabe underkæben, da klubbens sportschef gav mig muligheden for at træne herreholdet. For den mulighed eksisterede slet ikke i mit hoved. Jeg skulle lige synke den og vende den en gang med mine nærmeste, men jeg sagde mange tak og roste ham for at være helt utroligt modig, siger Susie Heede-Andersen til Frederiksborg Amts Avis, og fortsætter:

“Jeg har ikke tænkt mig at bruge krudt på den problematik. Jeg har været træner, siden jeg var 16 år. Jeg har haft mange herre- og drengehold. Det er bestemt ikke min opfattelse, at det køn har vanskeligere ved at høre efter” forklarer Susie Heede-Andersen til spørgsmålet, om det bliver et problem med en kvindelig træner over for et herreligahold.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen