fbpx
Connect with us

Basketligaen

Ugens Spotlight: Boris Vukicevic

Ugens spotlight er en ugentlig artikelserie, der sætter fokus på danske basketballspillere som befinder sig i sin karrieres forår. I denne uge er fokus på 22-årige Boris Vukicevic, der forud for indeværende sæson skiftede de vante omgivelser hos Copenhagen Basketball ud med De Gule fra Horsens.

Foto: Martin Qvist Tyron

5 hurtige om Boris Vukicevic

Infoboks
Navn: 
Boris Vukicevic
Alder: 22 år
Position: Guard
Klub: Horsens IC
Højde: 190 cm

Hvorfor startede du til basketball?

Jeg gik både til fodbold og basket, men da mine fætre spillede i Nørrebrohallen, så ville jeg også spille der. Det var også tættere på mit hjem end fodboldklubben B93.

5 styrker og 5 svagheder i dit spil:
5 styrker:
1) Mit skud
2) Vision
3) Spilforståelse
4) Finde mine holdkammerater
5) Floaters

5 svagheder:
1) Arbejde på højrehånd
2) Straffeskud
3) Dække små eksplosive guards
4) Arbejde på mit trepointsskud i bevægelse
5) Være mere aggressiv efter rebounds

Hvad er din drøm med basketball?

Selvfølgelig drømmer alle om at spille i de bedste ligaer. Men jeg tager det dag for dag og ser, hvor langt jeg kan nå.

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Forhåbentligt et eller andet sted i Europa, hvor jeg passer godt ind.

3 interessante facts om dig selv:
1) Jeg er venstrehåndet og venstrebenet.
2) Bliver klippet en gang ugentligt (dog ikke nu hvor jeg bor i Horsens)
3) Jeg elsker at spille PlayStation

Starten på et nyt kapitel

Efter fire sæsoner hos Stevnsgade Copenhagen, nu Copenhagen Basketball, drog Boris Vukicevic til Horsens i jagten på at fortsætte sin udvikling i nye omgivelser. Den 22-årige dansker fik debut i Basketligaen i en alder af bare 18 år og trådte straks ind på Stevnsgade-mandskabet og gjorde en rolle. Lige siden den unge dansker fik debut i sæson 2015/16, hvor det blev til to kampe for Nørrebro-mandskabet, har han oplevet en stigning i både point, rebounds, assists og minutter hver sæson.

Men forud for denne sæson forlod han barndomsklubben til fordel for den danske gigant, Horsens IC, der i årevis har været en fast bestanddel i toppen af den bedste danske række, Basketligaen. En beslutning, som den 21-årige dansker er glad for til trods for udfordringer i starten af opholdet. Dette skifte har samtidig betydet et fald i antal minutter per kamp. I denne sæson snitter Boris Vukicevic lige knapt ti minutter, hvilket svarer til et fald på 15 minutter fra sidste sæson.

“Jeg var rigtig glad, da jeg skrev under med Horsens IC. HIC er og har altid været en top-klub i dansk basketball, og at få chancen for at trække den gule trøje over hovedet, er i sig selv specielt. Horsens er en organisation, der været gode til at udvikle mange unge spillere og sætte dem i gode positioner i forhold til fremtidige drømme. Deres høje ambitioner som klub var også en af grundene til at skifte,” fortæller Boris Vukicevic til Fullcourt.dk og fortsætter:

“Selvfølgelig tænker jeg over det (faldet i antal minutter per kamp, red). Især i starten var det hårdt mentalt, da jeg var vant til noget helt andet i Stevnsgade (Copenhagen Basketball, red). Jeg var godt klar over, at minutterne ville falde i HIC, men det er dog ikke minutterne, der betyder så meget for mig lige nu. Udvikling og deres professionelle tilgang vægter mere nu, da jeg føler at det er det, som kan løfte mit niveau endnu højere,” siger han.

Minutterne er færre, men målet for sæsonen er der ingen tvivl om. Danskeren er målrettet og spændt på, hvad fremtiden byder på. I indeværende sæson har Vukicevic og kompagni hidtil trukket sig sejrrigt ud 16 kampe, mens de er blevet tildelt fem nederlag, hvilket placerer dem på en tredjeplads i Basketligaens Pro A-række.

“Mine mål for sæsonen er at lære så meget som muligt på og udenfor banen og uden tvivl udvikle mig som spiller. På sigt ville jeg sige, at det er det samme. Klø på og blive ved, så længe jeg kan.” afslutter Boris Vukicevic med at sige til Fullcourt.dk.

Næste gang du kan se Boris Vukicevic og Horsens IC i kamp er torsdag d. 5 Marts, hvor Kaninerne fra Svendborg gæster Forum Horsens.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Basketligaen