fbpx
Connect with us

Basketligaen

Thomas Lærke tager chancen som iværksætter

Thomas Lærke fra Bakken Bears er sprunget ud som iværksætter. Han har sammen med kæresten, Sophie Rask, lanceret tøjmærket “stlcph”. Vi har hørt Lærke om baggrunden for at lave sit eget tøjmærke, og hvordan det hænger sammen med et liv som basketballspiller.

Hvorfor har du valgt at lave dit eget tøjmærke?

Det helt ærlige svar er fordi jeg havde lyst. Jeg kunne komme med en masse små begrundelser, men for at være ærlig, så havde jeg bare lyst. Nogle gange skal man huske at gøre, hvad man har lyst til. Det er et kort liv.

Hvad ligger bag navnet stlcph?

Navnet STL er oppe til fortolkning. Jeg har hørt folk gætte på “Sebastian Thomas Lærke”, og nogen har gættet på “See The Light”. Når man tænker på, at logoet er refleks, som lyser i mørke, så stemmer det godt overens med det symbol. Men symboler er forskellige for alle. Der er i hvert fald tænkt over tingene her fra vores side af.

I er meget minimalistiske i tøjstilen, hvordan kan det være?

Vi er minimalistiske, fordi vi skal kunne se os selv i tøjet. Jeg er ikke en type der har en masse farverigt tøj på. Det absolut vigtigste har været, at vi selv kan lide tøjet og gerne vil gå i det! Når det så er sagt er vi ikke minimalestiski bare for at være det. Det er ikke tilfældigt at vi har valgt en sort farve. Det er ikke tilfældigt at logoet er refleks. Der er en dybere mening med alt i tøjet. Der er en gammel basketball kliché som siger noget i stil med, at det er det arbejde, du laver i mørket, når ingen ser det, der er det vigtigste. Det er blandt andet et eksempel på et symbol, vi har lagt i den sorte farve – Mørket. Vi arbejder også på en kollektion, hvor der sker mere end det minimalistiske, der er kommet indtil videre.

Du har lavet mærket sammen med din kæreste, hvordan er det at arbejde sammen som par?

Det var oplagt. Det var faktisk det der førte os sammen til at starte med. Hun har også en baggrund der gør at hun ved utrolig meget om tøj, så det er sjovt for mig at lytte og lære.

Hvor meget kommer du til at være involveret med virksomheden ved siden af basketbanen?

Mit arbejde er at spille basket for Bakken. Men det er min og Sophies virksomhed, og jeg tager 100% ansvar for den.

Kunne du finde på at starte andre ting op også?

Ja, jeg kunne godt starte noget andet. Jeg har før lavet en pandekage cykel, fordi jeg havde lyst, så hvorfor ikke. Men lige nu ligger jeg alt energi i dette projekt.

Er det noget du vil arbejde videre med efter din spillerkarriere?

Ja, det er det 100%. Der er virkelig blevet lagt meget energi i det her projekt allerede, selvom det kun er i en tidlig fase. Vi er igang med en ny kollektion som sagt, så det er ikke noget, jeg bare laver hurtigt og så dropper. Det er et commitment.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

More in Basketligaen