fbpx
Connect with us

Basketligaen

Team FOG vandt i topbrag mod Cimbria

Mandag aften tog Team FOG Næstved imod Randers Cimbria i et Pro-A topopgør. Det var en intens, og til dels rodet kamp med højt tempo, der bød på drama. Næstved hev en fortjent sejr med cifrene 86-79.

Der var lagt op til et brag af en kamp mandag aften, da Randers Cimbria var taget en tur til sydsjælland. Chris Nielsen nåede en milepæl i Basketligaen ved at runde 7000 point, og havde 15 point i selve opgøret.

Der var højt tempo fra starten, hvor værterne var aggressive i begge ender med succes, hvor de fik skabt små runs. Hullerne blev dog hurtigt lukket af kronjyderne, der ligeledes havde fart over feltet. De første ti minutter blev en smule rodet at overvære, men intensiteten og kampgejsten var i højsæde. Første periode sluttede 20-18.

I anden periode af kampen bølgende det på samme måde frem og tilbage, og i løbet af de ti minutter fik Randers deres første og eneste føring. Det satte dog gang i Næstved, der efterfølgende søsatte et run, hvor Rob Marberry spillede en stor rolle, men generelt spillede hjemmeholdet flot holdbasket. De kunne gå til pause med en ti-points føring på 46-36.

Cimbria med comeback

Ud fra pausen ligende det et hjemmehold, der var i fuld kontrol, og de sad også på kampen i begge ender af banen. Randers havde lidt problemer med at få bolden gennem ringen. Det blev til et run for Team FOG, der kom op med 15, men kronjyderne kæmpede sig tilbage til status quo, og var nede med ti ved indgangen til fjerde periode. 66-56.

Cimbria fik skabt et solidt run på 9-1, og dermed en to-pointskamp i de første fire minutter af sidste periode, og med ét, var den højlydte stemning i Næstved Hallen skiftet ud med en vis nervøsitet. Hjemmeholdet fik nogle vigtige stops i defensiven, og leverede i offensiven i transition, hvilket gjorde de fik et forspring på otte med under to minutter tilbage. Derfra kørte de kampen hjem, dog fik Randers stresset Næstved, og kæmpede til det sidste.

Men det var altså Næstved, der tog sejren på 86-79, og i samme ombæring deres første sejr over et Pro-a hold denne sæson. Og Randers tog deres blot andet nederlag i sæsonen, og ligger stadig på første pladsen i tabellen, hvor det skal nævnes, at Bakken Bears er ubesejret, og har spillet færre kampe.

Rob Marberry spillede en stærk kamp, og blev topscorer med 22 point og 13 rebounds. Fra Randers blev Jonathan Jeanne topscorer med ligeledes 22 point og 14 rebounds.

Se Highlights fra opgøret øverst i artiklen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Basketligaen