fbpx
Connect with us

Basketligaen

Team FOG Næstved vandt rodet bronzekamp i Randers

Aftenens bronzekamp vil ikke blive husket for smukt spil, men tilskuerne fik alligevel noget for pengene, da Næstved tog bronzen med en sejr på 101-92.

Foto: Svante Brink

Næstved havde på ingen måde den optimale optakt til bronzekampen. Selvom de havde hjemmebanefordelen, var de nødsaget til at spille kampen i Randers efter en farce mellem klubben og Arena Næstved. “Gæsterne” havde revanche tilgode fra sidste sæson, hvor Randers tog bronzen i netop Næstved, og det var netop, hvad sydsjællænderne fik.

Første periode startede med fuld fart over stepperne. Randers lagde bedst ud med et 7-0 run, men det blev efterfulgt af først et 10-0 run til Næstved og kort efter et 10-3 run. Randers kom dog bedre med, og efter første periode var stillingen 34-32 til Næstved. Det scoringssnit kunne de to hold slet ikke følge op på i anden periode. Holdene fulgtes ad, men Næstved var lige én scoring i feltet skarpere. 52-48 ved pausen.

Det var til at se, at begge hold gerne ville have den her medalje. Der var tænding på opgøret, og i tredje periode fik først Chris Nielsen en usportslig fejl, inden Philip Hertz brokkede sig til en teknisk. Holdene fulgtes fortsat ad. Randers fik ikke rigtig indhentet Næstved, og Næstved kunne ikke få skabt det afgørende forspring. Hver gang, der var optræk til noget, formåede det andet hold at svare igen.

Sidste periode blev en nervepirrende affære. Begge hold havde undervejs i kampen lavet mange dumme boldtab, og Næstved begyndte at få gummiben. Midt i fjerde periode kom Randers endelig foran, men så brændte Randers’ topscorer, Rasmus Bach, helt sammen og fik to tekniske på kort tid. Kort efter brændte Brantley Bynum to straffe, og da Næstved efterfølgende scorede syv ubesvarede point, blev matchbolden sendt tilbage i hænderne på sydsjællænderne. Det var Jordan Sessions ved at smide væk med et dumt boldtab, men Næstved holdt tungen lige i munden. Og da Chris Nielsen røg ud med sin femte fejl, var det game over for kronjyderne.

Næstveds Anton Shoutvin blev topscorer med 28 point. Han skød imponerende 11/12 (91%) fra feltet. Rasmus Bach var mest scorende for Randers med 24 point. Han skød blandt 5/8 (62%) fra distancen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen