fbpx
Find os her

Basketligaen

Team FOG Næstved udnytter trænerfyring i Horsens

Arnel Dedic har blot få uger efter at have modtaget fyresedlen fra Horsens IC fundet et nyt job i Basketligaen.

Team FOG Næstved valgte igår at fyrre deres træner Chris Gillett efter at forventningerne ikke blev indfriet i denne sæson. Allerede få dage efter, har Sydsjællænderne dog fundet en erstatning på trænerposten.

Ville Tuominen er i løbet af sæsonen blevet nævnt som et varmt træneremne i Næstved, men valget er faldet på den 43-årige kroat Arnel Dedic, som blandt andet er blevet kåret til årets træner tre gange i ligaen i 2013, 2015 og 2018.

Team FOG Næstved har sikret sig hans underskrift for de næste 3 år, og forventer at lade Dedic bygge holdet op nærmest fra bunden, da det er ambitionen at arbejde på at bygge et solidt, sportsligt fundament op.

”Vi skal have den rigtige tålmodighed med det her projekt, og vi skal sammen med Arnel Dedic arbejde benhårdt for at skabe de rigtige sportslige resultater. Vi forventer ikke mirakler fra dag et, men har den rigtige tålmodighed. Vi starter med en blank side og skal sammen opbygge en ny vision for Team FOG Næstved. Tålmodighed og benhårdt arbejde skal være med til at løfte os,” fortæller Andreas Larsen.

Dedic har de sidste 5 år ført Horsens til 5 DM finaler i træk hvoraf det to af gangene blev til guldmedaljer. Kroaten har også hjulpet de gule til 2 pokaltitler med Horsens IC, henholdsvis i 2015 og 2019, og været i pokalfinalen i 2016 og 2017.

Det er derfor en træner med masser af succes og rutine på sit CV og en træner som iøvrigt glæder sig til at komme igang med sit nye job.

“Jeg glæder mig til at komme til Næstved. Jeg har et rigtigt godt indtryk og det bliver spændende at komme til Næstved og være med til at bygge noget op,” fortæller Arnel Dedic.

Fyret efter episode i omklædningsrummet

Den tidligere HIC-træner blev fyret i årets DM-finaler efter et sammenstød med en spiller i omklædningsrummet mellem 2. og 3. periode i den 3-DM-Finale mellem Bakken Bears og Horsens IC.

Hvad der er sket i omklædningsrummet forbliver i omklædningsrummet i Horsens, men en ting er faktum – Gode trænere hænger ikke på træerne i Danmark, og det var netop hvad Arnel var, en rigtig dygtig træner.

En træner som både spillere og kollegaer elskede at omgåes, både på grund af hans personlighed, men også fordi hans kærlighed til basketball fik spillerne til at vokse på banen – både de unge, men også de erfarne og rutinerede profiler.

Det bliver derfor spændende at se om han kan løfte sin nye klub til samme højder som Horsens IC.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Basketligaen