fbpx
Find os her

Basketligaen

Svendborg udlignede i intenst opgør

Der var valuta for penge, da Svendborg slog Randers i et yderst spændende opgør i kamp fire.

Foto: Arkivfoto

Svendborg havde ryggen mod muren inden kampen mod Randers. Kronjyderne vandt kamp tre og vendte hjemmebanefordelen. Derfor var Kaninerne tvunget til sejr for fortsat at have chancen for en semifinaleplads. Den mission lykkedes med en sejr på 86-82.

Det blev en intens affære, hvor holdene skiftedes til at have momentum, og niveauet gik fra nybegynder til ekspert. Hjemmeholdet lagde bedst ud. Et 5-0 run startede perioden, og det var også forspringets størrelse, da første periode sluttede.

Gæsterne startede anden periode bedst, hvor de fik skabt en snæver føring. Et nyt Randers-run, denne gang på 13-2 anført af Chris Nielsen og Casper Stage, der scorede alle pointene, gav igen værterne tro på tingene. Svendborg fik stoppet blødningen og vandt perioden med et enkelt point. 39-35 var stillingen ved pausen.

Matchbold sent retur til Sydfyn

Det var til at se, at Lukas Vargas tropper var pressede til sejr, for Svendborg kom ud med fornyet energi. Et 7-0 run i starten af perioden vendte føringen, og kort inden tredje periodes slutning var Svendborg foran med ti point takket være en del trepointsscoringer. Peter Møller var brandvarm og ramte tre alene i tredje periode.

Generelt virkede det til, at gæsterne ikke kunne brænde i den afgørende fase. Randers fik dog kæmpet sig ind i opgøret, hvor især Brantley Bynum og Devon Thomas leverede noget af det, der flere gange i sæsonen har reddet Randers. Hjemmeholdet kom dog ikke tættere på end de fire point. Dermed skal holdene spille kamp fem i Svendborg på torsdag.

Chris Nielsen blev, efter et par pointmæssigt sløje kampe, topscorer med 26 point. Mest scorende for Svendborg var Mikkel Plannthin med 22 point, mens Peter Møllers 5/6 fra trepointslinjen var imponerende. Jeremiah Ingram var eneste spiller med en double-double med 17 point og 13 rebounds.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen