fbpx
Find os her

Den københavnske klub Wolfpack kom til Sydfyn med et håb om at kunne yde mere modstand, end sidst de mødte Svendborg. Sidste gang endte det med et nederlag på 108-85 i en kamp, som også blev spillet i Kaninhulen.

Det startede dog ikke særligt godt for københavnerne, da de 40 minutter før kampstart ikke var ankommet til hallen endnu. En halv time før kampstart dukkede de første fire spillere op, og et par minutter senere ankom resten af holdet. Det var på ingen måde den optimale start for de i forvejen undertippede Wolfpack-spillere.

Kampen kom i gang og begge hold virkede til at være klar. Kampen startede utrolig fysisk, og det var tydeligt, at begge hold ville spille inside. Den fysiske stil virkede dommerne dog ikke til at være med på, og der blev derfor fløjtet utrolig meget. Begge hold kom rigtig meget på straffekastlinjen, og kampen var stadig tæt efter de første fem minutter.

Svendborgs træner Luca Ciaboco var ikke tilfreds med Kaninernes forsvar, og han tog derfor en timeout. Her fik han vækket sine spillere, og De sydfynske kaniner fik strammet op for deres forsvar og gik på et 17-3 run i slutningen af første periode. Svendborg kunne derfor gå til pause med en føring på 30-18.

Wolfpack virkede slet ikke til at være klar efter pausen, og havde meget svært ved at score i starten af anden periode. Anderledes så det ud for fynboerne, som nu også fik gang i trepointsscoringerne. Det virkede ikke til at københavnerne kunne gøre noget for at stoppe Svendborg.

Anden periode bar præg af utrolig mange fejl, og meget fysisk spil under kurven. Det resulteret i noget rodet spil med mange afbrud i spillet, og der var derfor ikke meget flow i kampen. Det virkede dog til, at Svendborg var bedst tilpas i det rodede spil.

Hjemmeholdet gav deres bærende kræfter en lang pause, hvilket resulteret i, at Wolfpack fik gjort forspringet lidt mindre. Københavnerne kunne derfor gå til pause bagud med 15 point.

Tredje periode startede hektisk med mange turnovers og steals. Her ragede Svendborgs Sebastian Åris to hurtige fejl til sig, og han havde derfor allerede fire fejl. Han blev derfor sat på bænken tidligt i tredje periode, trods en flot indsats i første halvleg.

Den rodede kamp virkede til at skabe en del forvirring, også blandt spillerne. Dette blev især tydeligt, da der midt i tredje periode opstod en besynderlig situation. Wolfpack-spilleren Niki Tamjidi lavede en usportslig fejl på Svendborgs Mathias Kelly. Trods det at fejlen blev begået mod Kelly, endte det med at være Svendborgs Terrel Harris, der stod på straffekastlinjen, og de to skud blev derfor annulleret grundet forkert skytte. En yders besynderlig situation, som på mange måder indrammede, hvilken kamp det var.

Fjerde og sidste periode startede med et hjemmehold i hopla. Svendborg satte Sebastian Åris tilbage på banen trods sine fire fejl. Han formåede at spille tre stærke minutter, inden han samlede sin femte fejl op, og måtte sige tak for i aften. Kaninerne fik brugt hele bænken i fjerde periode, og kampen sluttede med en hjemmesejr på 95-69.

Fjerde periode blev aldrig spændende, men det sydfynske hjemmehold leveret en række flotte dunks, som hjemmepublikummet kunne juble over trods det, at kampen aldrig rigtig var spændende.

Særligt Svendborgs ene amerikaner Michael Moore leverede en rigtig stærk indsats. Ikke nok med at han blev kampens topscorer med 21 point, så hentede han også ni rebounds og leverede otte assists.

For udeholdet fra København var topscoreren Edgaras Stranionis med 18 point. Durell Vinson fik også leveret en pæn statline bestående af 13 point og 10 rebounds trods mange brændte skud.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Alexander er skribent på Basketligaen, og har været en del af Fullcourt siden 2017. Alexander kommer fra Svendborg, og har selv spillet basket i 7 år. Derudover er han ansvarlig for statistikker i Svendborg Rabbits og er derfor altid at finde i kaninhulen, når Rabbits spiller. Alexander er desuden stor fan af NBA-holdet Milwaukee Bucks.

Mere fra Basketligaen