fbpx
Find os her

Oppe med 24 point i første halvleg, var det et hjemmehold i sikker kurs mod en sejr i den første kvartfinale. Sådan skulle det dog ikke gå, og gæsterne fra Svendborg, hev et helt vanvittigt comeback op ad posen, da de tog en vigtig sejr på 67-72.

Trods det lidt skuffende fremmøde i Arena Næstved (blot 832), var der lagt i kakkelovnen til en hæsblæsende kamp, i en fed kulisse. Svendborg havde en god portion fans med til Næstved, og sammen med hjemmeholdets fans, gav de god lyd i den halvtomme arena.

De sort-hvide fans, fik dog mest at juble over i kampens første 20 minutter, da de sydsjællandske helte, ren og skær havde styr på kaninerne. Hjemmeholdet stod solidt i forsvaret, og gav alvorlige kvaler for Svendborg i den ende ad banen. Den ene håbløse afslutning, blev afløst af den anden, og det var mildest talt svært at se hvad Svendborg skulle gøre for at komme tilbage i den kamp.

Ikke nok med det, så kunne gæsterne slet ikke ramme hinanden, og det udløste masser af dumme turnovers, som kostede hurtige og lette point i den anden ende. Derfor var det yderst fortjent, at hjemmeholdet gik til pause med en sikker føring på 45-24.

Som nat og dag

Team FOG Næstved har tidligere haft store problemer i kampens tredje periode, og aftenens kamp var ingen undtagelse. Svendborg begyndte at steppe op defensivt, og passede bedre på bolden i angrebet. Det betød at hjemmeholdet måtte slide væsentligt mere for pointene, og så hentede Svendborg ellers ind på det kæmpe forspring.

En ellers totalt anonym Antonio Porta, vågnede pludselig op til dåd, og med to treere i rap, sendte han forspringet ned på blot 61-58. Hjemmeholdets føring hang i en tynd tråd, men de hang trods alt i. Mortiz Lanegger sørgede med fem point i de sidste minutter, at føringen fortsat holdte.

Stefan Bonneau, som ellers også havde spillet en helt håbløs første halvleg, trådte nu også i karakter. Med en treer gjorde han det til 66-64, inden Axel Karason, sendte Svendborgs fans i ekstase med endnu en treer til 66-67, med blot 1:31 igen på uret.

Phillip Nolan havde muligheden, for igen at sende Næstved i front, men han ramte kun sit ene straffe, og så var det hel lige. Harding Nana og Porta spillede et flot pick-and-roll spil i det efterfølgende angreb, og så kunne Nana bringe Svendborg i front igen. Hjemmeholdet scorede ikke mere i kampen, og Svendborg udbyggede føringen på et par straffe, til slutstillingen 67-72.

Der var langt i mellem de gode præstationer, men Antonio Porta steppede for alvor op da det gjaldte, og endte på 15 point krydret med hele 8 assist.

Moritz Lanegger var hjemmeholdets bedste med 15 point, 5 rebounds og 5 assist.

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

Mere fra Basketligaen