fbpx
Find os her

De Sydfynske Kaniner har præsenteret den første forstærkning frem mod den kommende sæson, hvor klubben netop har præsenteret den danske profil Peter Møller på en to-årig kontrakt, der har spillet de seneste fire sæsoner i USA.

Her startede han det første år på Liberty Flames i NCAA Division I, inden han skiftede til Metro State Roadrunners i NCAA Division II, hvor han spillede i tre sæsoner. Selv om Møller niveaumæssigt tog et skridt ned, så fortsatte han sin gode udvikling, hvor han på Metro State fik en endnu større rolle og mere ansvar.

Tidligere på sæsonen tog Fullcourt en længere snak med den danske guard, hvor han blandt andet udtalte følgende. Hele artiklen kan læses her.

“Jeg tror, at den største forskel fra, da jeg spillede i Basketligaen i Danmark er min hårdhed i spillet nu. Det fysiske spil her i USA kan slet ikke sammenlignes med det derhjemme i min optik – i hvert fald ikke i forhold til da jeg spillede derhjemme – og det har jeg justeret til.”

“Mit forsvarsspil har været testet og er mere i fokus end derhjemme. Hver dag har jeg stået overfor små, hurtige og atletiske guards, hvor jeg virkelig har skulle testes i at holde min mand foran mig. Der er ingen tvivl om, jeg har rykket mig gevaldigt på det område, og jeg bliver oftest altid sat på modstanderholdets bedste guard nu.”

I Møllers senior season snittede han på 30 minutter per kamp 10,61 point, 2,43 rebounds, 1,25 assists og under en turnover. Da han senest spillede i Basketligaen for Værløse i sæsonen 2013/2014 snittede han på trods af sin unge alder imponerende 15,2 point, 3,5 rebounds og 2,9 assists, hvilket gav ham prisen som Årets Unge Spiller i Basketligaen.

Peter Møller bliver i Svendborg genforenet med sin tidligere Værløse-holdkammerat Jacob Enevold, mens han kommer til at dele spilletiden på guard-pladsen med blandt andet Sebastian Åris og Mathias Kelly. Du kan tjekke highlights af Møllers tid i Metro State i klippet herunder.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen