fbpx
Find os her

Basketligaen

Svendborg Rabbits fortsætter den ubesejrede stime mod uskarpe EBAA

EBAA stod på hjemmebane over for en svær opgave, da ubesejrede Svendborg Rabbits kom på besøg. En opgave, der også skulle vise sig at være for stor for det unge hold. Gæsterne vandt kampen 71-93.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

EBAA tog søndag eftermiddag imod topholdet Svendborg Rabbits i søndagens andet opgør i Vejlby-Risskov Hallen. Det aarhusianske kom ind til opgøret med to nederlag i bagagen fra de seneste to kampe, mens gæsterne havde fået en fantastisk start på sæsonen med fem sejre i lige så mange kampe.

Kampens start blev alt andet end køn. Der skulle gå halvandet minut før første scoring kom. Simon Bjørnebo bragte EBAA foran med tre point. Der skulle gå yderlige treethalvt minut før næste scoring kom, da Svendborgs Mikkel Plannthin scorede til 3-3.

Første periode var generelt præget af rigtig mange brændte skud. Svendborg var hurtigst til at få indstillet sigtekornet, og de fik opbygget en tidlig føring, som blandt andet kom i hus efter et par trepointscoringer. De sydfynske gæster vandt perioden 16-22.

Svendborg havde bedre styr på tingene i anden periode, og med to scoringer på straffe bragte Zachary Charles Svendborg foran med 11 point. De mange brændte skud fra første periode, skulle være et fortsat tema for EBAA, mens Rabbits udnyttede deres størrelsesfordel til at drive til kurven og trække fejl.

EBAA havnede derfor hurtigt i holdfejl. Et dunk fra Jacob Enevold bragte scoren på 22-38 og udløste efterfølgende en timeout til hjemmeholdet. Timeouten satte gang i et otte points run til EBAA, hvor de blandt andet lavede et stærkt dunk efter et inbound play, hvor Kaninerne i den grad stod og sov.

Halvlegsstillingen lød dog stadig på 30-41.

Føring kom aldrig i fare

Rabbits åbnede trejde periode med en trepointsscoring fra brandvarme Mikkel Plannthin, mens EBAA havde svært ved at score selv fra straffekastlinjen. Svendborg øgede stille og roligt deres føring, og med sit 15. point bragte Plannthin forspringet op på 20 ved stillingen 35-55.

Resten af perioden fulgtes de to hold ad, og stillingen efter kampens mest pointrige periode er derfor 52-74.

Det er så yndigt at følges ad og følges ad er, hvad de to hold gør i store dele af fjerde periode. Sebastian Åris fik et helt frit fast break, hvor publikum tydeligt havde håbet på mere end blot et lay up. Peter Møller gav  dog på et efterfølgende fast break publikum noget for pengene med et dunk.

Føringen kom aldrig i fare og kampen endte med en Svendborg-sejr på 71-93.

Zachary Charles spillede en stærk kamp med 25 point og ti rebounds.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Herre- og Dameligaen siden 2018. Basket opdraget i Horsens, men aktuelt bosat i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Basketligaen