fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Mikkel Plannthin spillede i sidste sæson i Norrköping Dolphins, som blev nummer to i Basketligan. De måtte dog se sig slået efter en tæt serie mod Södertälje Kings i den femte og altafgørende kamp fem i semifinalen. Södertälje var i forrige sæson også Norrköpings onde ond, da de i 2015/2016 sæsonen tabte finalen til netop Södertälje.

Det blev dog ikke til en gentagelse for Södertälje, der tabte finaleserien til BC Luleå, der havde de to tidligere Svendborg-spillere Brice Massamba og Brandon Rozzell på holdkortet. Sidstnævnte blev iøvrigt Finals MVP. 

#
7
NAVN
Mikkel Plannthin
NATIONALITET
den Danmark
POSITION
SG
HØJDE
195
VÆGT
88
KLUB
Svendborg Rabbits
TIDLIGERE
Bakken Bears
FØDSELSDAG
31. dec 1988
ALDER
29

Der var dermed flere tidligere Svendborg-profiler i det afgørende slutspil i Sverige, men nu vender en af dem hjem til Sydfyn på en etårig kontrakt, hvor han tidligere har tilbragt hele seks sæsoner. Plannthin lægger heller ikke skjul på, at han ser frem til at vende hjem til Svendborg på trods af, at han oprindeligt kommer fra Hovedstadsområdet.

“Min kæreste og jeg ville rigtig gerne hjem til Danmark, og så var det for mig helt naturligt at tage konktakt til både Svendborg og Bakken. Svendborg er en klub med et rigtig højt sportsligt niveau med en stærk organisation bag sig og en fantastisk fanbase. Der er noget helt specielt til at komme ‘hjem’ igen, og Svendborg har et rigtig fedt setup i år både spillermæssigt og på træner siden,” udtaler Plannthin til Fullcourt.dk.

Mikkel Plannthin snittede i sidste sæson 6,8 point, 2,4 rebounds, 2,4 assists, 1,1 steals samt gode procenter på små 25 minutter per kamp, men i Svendborg må han forventes at få en større rolle, hvorfor hans statistikker naturligt vil stige.

“Jeg har forventninger om en spændende og udfordrende sæson. Når man kommer til en ny klub med en ny træner og nye spillere er det sjove og spændende at få det hele til at klikke. Og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger han.

“Jeg har ikke rigtig nogle forventninger til, hvilken rolle jeg får. Det gælder for mig om at komme til at passe ind og hjælpe holdet på den måde vores træner og jeg tænker er bedst. Og jeg tror, at man på den måde giver holdet de bedste chancer for at have en god sæson.”

Foto: Trine, Vildmedfoto.dk

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen