Find os her

Torsdag skulle Stevnsgade SuperMen en tur til Sydfyn, hvor Nørrebroklubben torsdag aften skulle forsøge at bygge videre på sæsonens første sejr i tirsdags, hvor rivalerne fra Wolfpack Basketball blev besejret. Svendborg Rabbits ventede i Kaninhulen, og de sydfynske kaniner skulle forsøge at komme tilbage på sejrssporet efter fire nederlag i træk.

Hjemmeholdet fra Svendborg startede kampen med Sebastian Åris, Terrell Harris, Mikkel Plannthin, Michael Moore og Demonte Flannigan, mens gæsterne fra Stevnsgade startede kampen med Boris Vukicevic, Frederic Filsoof, Filip Rajovic, Stefan Jevric og den tidligere Svendborg-spiller Mathias Seilund.

Første periode startede ganske rodet, hvor Jevric scorede kampens første to point. Det varede dog ikke længe, før Sebastian Åris scorede fra distancen. Rajovic svarede prompte igen. Det rodede spil fortsatte fra begge hold, hvorfor Stevnsgade-træner Ricky Kristensen tog timeout ved stillingen 9-11 til gæsterne halvvejs inde i perioden.

Svendborg fortsatte med at have store problemer med at få bolden i kurven perioden ud, og Stevnsgade kunne derfor se sig selv være i spidsen med hele 15-25 efter første periode.

Anden periode fortsatte som en uskøn affære, og der gik halvlandet minut, inden Sebastian Eliasen scorede tre point efter tre free throws. Efter godt to minutter kom Svendborg også på tavlen, og som i den modsatte ende skulle der free throws til for at bryde scoringskrisen.

Svendborg kom tidligt i anden periode i fejlproblemer, hvilket gæsterne udnyttede til at udbygge føringen. Det betød samtidigt, at Svendborgs normale topscorer Michael Moore med to minutter igen af anden periode måtte lade sig udskifte med sin tredje fejl, hvilket var en mere, end det antal point han havde scoret på daværende tidspunkt.

En trepointsscoring fra Boris Vukicevic sendte gæsterne foran 25-39, og det fik en rasende Luca Ciaboco til at tage timeout, hvor der blev snakket med store ord. Den gav dog ikke den ønskede effekt, og perioden sluttede med en hård fejl på Mathias Kelly, der dog ikke formåede at score på de efterfølgende free throws.

Stevnsgade kunne derfor gå til halvleg med en føring på 25-41. Desuden kunne Stevnsgade se frem til at starte tredje periode med et free throw samt bolden i siden, da Svendborg fik en teknisk fejl til bænken, da en frustreret Kelly ødelagde en bande på vej ud mod omklædningsrummet.

Seilund udnyttede det ekstra free throw fra periodens start, mens Jevric øgede føringen på den efterfølgende boldbesidelse. Demonte Flannigan fik straks reduceret, men herefter fortsatte Svendborgs angrebsproblemer med deres trepointsskud.

Hjemmeholdet havde således blot scoret på ét af 15 skud fra distancen, da Ole Jensen brændte hans første forsøg i kampen. Mikkel Plannthin gjorde i det efterfølgende angreb dog det, der virkede som det umulige, da han netop scorede fra distancen, og Svendborg fik i den grad gang i deres angrebsspil, hvor de gik på et 9-2 run.

Det så ud til at løfte stemningen på det sydfynske mandskab, der langsomt spillede sig tættere på i kampen.  Plannthin scorede sin anden trepointsscoring i perioden, hvilket gav stillingen 48-53. Ricky Kristensen så sig nødsaget til at få snakket nogle ting igennem med sit mandskab, hvorfor han straks tog en timeout.

Efter en stor periode fra Svendborg lød stillingen på 54-59 inden sidste periode, hvorfor kampen igen var helt åben.

Efter to minutter af fjerde periode fik Svendborg Rabbits spillet sig foran i kampen efter syv point i streg, og Kaninhulen vågnede i den grad op. Vukicevic fik udlignet med det samme, og kort efter sendte landsholdsspilleren Filip Rajovic Stevnsgade tilbage i front.

Svendborg kom tilbage i front efter endnu en trepointsscoring fra Plannthin, men gæsterne ville på ingen måde ligge sig ned, hvor særligt Vukicevic og Rajovic tog stort ansvar. Stevnsgade fortsatte med at være aggressive i deres angrebsspil, og de blev derfor sendt på linjen i flere ombæringer.

Herfra viste de dog ikke samme træfsikkerhed som tidligere i kampen, og et stort fast break dunk fra Harris sendte Kaninerne foran 73-66. Rajovic reducerede efterfølgende til 73-69, hvilket fik Luca Ciaboco til at tage endnu en timeout med halvandet minut igen.

Frederic Filsoof scorede endnu engang fra distancen, inden Stevnsgade forcerede en Svendborg-turnover. De udnyttede Rajovic endnu engang til at tage et aggressivt drive mod kurven, som sikrede ham to free throws. Han scorede på det sidste, og med 35 sekunder igen var stillingen således helt lige 73-73.

Svendborg brændte det efterfølgende angreb, og de begik oven i købet en fejl, som sendte Filsoof på linjen med 15 sekunder igen. Her viste han sig som køligheden selv, og sendte Nørrebroklubben i front 73-75.

Her brændte først Terrell Harris, inden et desperat forsøg fra Demonte Flannigan røg forbi i sidste sekund. Stevnsgade vandt dermed sæsonens anden sejr, og er nu oppe på en winning streak på to sejre i træk! Svendborg fortsætter derimod den nedadgående kurve med fem nederlag i streg.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen