fbpx
Connect with us

Basketball Champions League

Spillerprofil: Iffe Lundberg

Gabriel Iffe Lundberg blev født i København d. 4. december 1994. Han er en af de bedste danske basketballspillere, og så er han samtidigt én af de danskere, der har spillet på højeste niveau. Iffe Lundberg spiller til daglig i den bedste spanske basketballrække ACB for klubben CB 1939 Canaries, som også kaldes for Iberostar Tenerife.

Foruden at repræsentere øboerne repræsenterer Iffe Lundberg også det danske landshold. Han har blandt andet vundet et dansk mesterskab med Horsens IC i 2016, og så er han også blevet kåret til årets talent i Basketligaen.

På banen spiller Iffe Lundberg guard. Derudover måler han 193 centimeter, vejer 92 kilo og har foruden danske også nigerianske rødder.

Broderkærlighed og passionen for basket

Iffe Lundberg startede med at spille basketball i nørrebroklubben Stevnsgade i en alder af fem. Det var dog ikke med god vilje, at Lundberg skulle have noget med basketball at gøre. Iffe Lundberg var mere interesseret i fodbold, men efter længere tids diskussion med hans ældste storebror, der spillede basketball, endte det med, at Lundberg mere eller mindre frivilligt måtte følge med storebroren over i hallen.

Fra den dag gik det stærkt. Iffe Lundberg havde fået en ny passion, og fodboldstøvlerne blev lagt på hylden. Basketball begyndte at fylde mere og mere for ham, og han indså, at han havde talent for sporten. Op gennem ungdomsårene investerede han al sin fritid i hallen. Iffe Lundberg ønskede at blive så god som mulig, hvorfor han efter at have gennemført folkeskolen valgte at tage en 10. klasse, da det gav mest tid til at spille basketball sammenlignet med at tage en ungdomsuddannelse.

Kærligheden til spillet er kun blevet større med årene, og selv mange år efter er Iffe Lundberg stadig taknemmelig over, at hans storebror tvang ham med i hallen og fik tændt gnisten i ham.

”Siden jeg begyndte at spille basketball, har mit idol altid været min storebror. Det var ham, der introducerede ham til sporten, ham der gav mig bolden i hånden,” fortalte Iffe Lundberg til Fullcourt i august 2018.

En talentfuld spiller

Efter fire år i Stevnsgade gik turen videre til den anden københavnerklub Falcon. I Falcon fik Iffe Lundberg sin seniordebut i landets bedste række i en alder af 18 år i 2013/2014-sæsonen, hvor han snittede 11,4 point, 3,7 rebounds, 1,6 assists og 1,4 steals pr. kamp. Under sin flotte rookie-sæson fik han også landsholdsdebut for det danske seniorlandshold.

Sæsonen efter tørnede Lundberg nu ud for Copenhagen Wolfpack, da hans hold Falcon fusionerede. I denne sæson lagde Iffe Lundberg et lag ovenpå sit allerede gode niveau. Talentet var tydeligt, hvorfor han også i selvsamme sæson blev kåret til årets talent i Basketligaen.
Dette var blandt andet en medvirkende faktor til, at Iffe Lundberg efter sæsonen havde muligheden for at tage på college. Dette tilbud afviste Lundberg dog, da han ville satse på en professionel europæisk karriere.

Næste skridt på vejen mod en europæisk karriere skulle vise sig at være Horsens IC, der året forinden havde vundet DM-guld. Et danmarksmesterskab blev det da også til for Iffe Lundberg i sin første sæson for horsensianerne. Iffe Lundberg kunne således kalde sig dansk mester med Horsens IC i 2015/2016-sæsonen, hvor han snittede 14,1 point, 4,2 rebounds og 2,6 assists pr. kamp.

Sæsonen efter bød ikke til et dansk mesterskab for Lundberg og Horsens IC, der dog måtte tage til takke med en sølvmedalje. Individuelt var det dog en bedre sæson for Lundberg end guldsæsonen året forinden. Hans stats var endnu mere prægende, hvorfor han efter sæsonen forlod Danmark efter megen interesse fra udlandet.

Det spanske eventyr

Trods henvendelser fra interesserede klubber i de bedste ligaer i lande som Tyskland, Sverige og Spanien valgte Iffe Lundberg at skifte tilværelsen i Horsens ud med den catalanske by Manresa og basketklubben ICL Manresa. På daværende tidspunkt lå ICL Manresa i den næstbedste spanske række LEB Gold, efter at man havde rykket ud af én af Europas bedste basketballrækker ACB.

Målet var klart. Oprykning. En præmis som Iffe Lundberg købte ind på, da han skulle være en af de bærende kræfter på holdet. Det lykkedes da også ICL Manresa at rykke op i den bedste række i 2017/2018-sæsonen.

Efter en god oprykningssæson i ACB-rækken for Manresa måtte Manresa og Iffe Lundberg se sig slået i playoffs-kvartfinalen af mægtige Real Madrid. I denne sæson snittede Lundberg 10,2 point, 2,8 rebounds, 2,9 assists og 1,1 steals pr. kamp.

Efter to gode sæsoner med ICL Manresa skiftede Iffe Lundberg i sommeren 2019 til Iberostar Tenerife, der de seneste år har været fast inventar i Champions League. En turnering som Lundberg også har deltaget i i denne sæson.

Udvalgte statistiker og rekorder
– 1x Dansk mester
– 1x Dansk vicemester
– 1x Oprykning til ACB
– 1x Årets talent i Basketligaen
– 1x Basketligaen All-Star 1. hold ifølge eurobasket.com

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for dansk basketball, DeMar DeRozan og Russell Westbrook.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketball Champions League