fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Som at komme hjem for Nimrod Hilliard

Nimrod Hilliard føler, at han er kommet hjem med skiftet til Aarhus og Bakken Bears.

Foto: Fiba.com

Omend det måske ikke var en bombe, så var det alligevel noget af en overraskelse, da Bakken Bears i sidste uge præsenterede den gamle kending af dansk basket. Nimrod Hilliard spillede i sæsonen 2015/16 og var med til for andet år i træk at bryde Bakken Bears dominansen ved at vinde det danske mesterskab.

Efter en flot sæson i dansk basket tog den nu 26 årige amerikaner til tysk basket. Her havde Hilliard fin succes hos Pro A holdet Crailsheim Merlins, inden han i de efterfølgende to sæsoner dominerede den svenske Basketligan for Borås Basket. Han blev blandt andet den fjerdemest- og mest scorende spiller samt den mest- og næstmest assisterende spiller.

Nu er Hilliard altså tilbage i nogenlunde vante omgivelser, og guarden, der allerede i sin debut i FIBA Europe Cup viste sig som en profil med 19 point og seks rebounds, glæder sig over skiftet til dansk basket selvom det er Horsens’ ærkerivaler, der endte med Hilliards underskrift.

“Det er virkelig spændende at være tilbage i Danmark. Som sagt spillede jeg i Horsens, endda i min rookie sæson, og jeg elskede det. Folkene og kulturen har været sjov at opleve, og jeg blev taget imod med åbne arme, hvilket jeg stadig værdsætter.”

“Personligt har jeg ikke tænkt meget over Horsens-Bakken rivaliseringen, for Horsens ved, at jeg elsker dem og at der ikke er nogen hard feelings mellem os.”

Tog Basketligaen med storm

At det var hans første år på den professionelle scene var ikke til at se, da Nimrod Hilliard begejstrede De Gules fans i mesterskabssæsonen 2015/16. Et snit på 15,5 point og 5,6 assist fordelt over 33 kampe satte sine tydelige spor om en dygtig spiller.

I Tyskland hed snittet 9,7 point og 3,7 assist, mens tiden hos Borås i særdeleshed gav personlig succes for Hilliard. Holdet røg ud i semifinalen det første år, mens det blev til sølv i andet år. Hillard blev i sidste sæson topscorer med 19,6 point, spilleren med næstflest assist (6,5) og slutteligt udnævnt til årets MVP.

Hovedpersonen selv har haft den rette indstilling til tingene for konstant at kunne udvikle sig, hvilket har resulteret i de imponerende meritter. Derfor kan man også undre sig over, hvorfor han ikke længere spiller i Basketligan.

“Jeg tror, jeg har udviklet mig på alle punkter. Det er selvfølgelig svært ikke at udvikle sig bare lidt på fire år, men jeg føler, at jeg både på og uden for banen er blevet bedre, og det har man kunne se på mit spil”.

“At jeg ikke fortsatte i Sverige er der ikke nogen speciel årsag til. Jeg elsker Sverige, og Borås har været som mit andet hjem. Der gik en uge, fra jeg fandt ud af interessen fra Bakken, til at jeg var der. Det gik virkelig stærkt.”

Næstved lå ikke i kortene

Med skiftet tilbage til Danmark gik spekulationerne på, om en anden dansk klub skulle have haft Hilliard i sigte.

Team FOG Næstved hentede i sommers Hilliards gamle træner Arnel Dedic til klubben, og kemien og resultaterne fra de to Horsens-folks tid sammen kunne godt være noget, man gerne havde set i Næstved.

Det er dog ikke noget, amerikaneren på noget tidspunkt har haft i tankerne.

“Arnel (Dedic, red.) er en af mine favorittrænere. Han lærte mig virkelig meget, og med ham i spidsen for et hold vil du have en god chance for at vinde. Vi har dog på intet tidspunkt snakket om Næstved. Vi snakker som regel om basket overordnet set, og hvordan den anden har det. Ham vil jeg altid synes om”.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Bakken Bears