fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Sidste sæson var absolut ikke en sæson, Stevnsgade vil kigge tilbage på med glæde. I efteråret tabte man samtlige kampe, og allerede kort inde i sæsonen måtte man skille sig af med en del kontraktspillere grundet dårlig økonomi, mens head coach Alain Attallah valgte at stoppe. Simon Marquardsen kom ind som direktør, mens Ricky Kristensen fik lov til at overtage resterne af holdet.

Det blev fra start af et langt, sejt træk at rette op på både økonomi samt at stable et konkurrencedygtigt hold på banen, men det lykkedes i første omgang at få styr på delene uden for banen. Sidenhen fik man samlet sig på banen, hvor en lille stamme af rutinerede spillere blandet med en masse danske talenter var med til at vinde over både Randers og Svendborg.

En håbløs start blev vendt på hovedet
Netop den danske stamme af unge, danske spillere er noget head coach Ricky Kristensen glæder sig over.

“Ingen tvivl om at sidste sæson på mange områder var, især set udefra, håbløs. Men jeg er stolt over, at vi fik vendt den synkende skude, og trods de til tider store nederlag, alligevel fik spillet os op og fik afsluttet en yderst svær sæson.  Vi havde svært ved at finde en fast trup, hvor mange spillere var inde og ude af holdet. Men vi satsede på ’home grown’ spillere, noget jeg personligt selv har været fortaler for i mange år. En del af disse ’home grown’ spillere vil i høj grad igen, til den kommende sæson, være personer vi bygger videre på. Vi vil give dem et mere professionelt setup og bedre rammer. Samtidig med det vil de få større ansvar til den nye sæson, og vi håber, at de kan fortsætte den positive udvikling.”

“Vi er så småt ved at have vores roster på plads. Vi offentligører langsomt navne på de spillere, vi har lavet aftaler med. Men vi er i den situation, at vi ikke har kontrakter på alle spillere. Derfor har vi lavet mundtlige aftaler med flere spillere om at binde sig til Stevnsgade. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi igen i år har få midler, hvilke betyder, at vi ikke har nogen udlandske kontraktspillere. I stedet har vi prioriteret danske spillere. Spillere med den rette attitude, som er sultne og begejstrede for at spille ligabold.”

Ledelsen uden for banen er klarlagt
Der var en del rod uden for linjerne, men Simon Marquardsen kom til tidligt på sæsonen og var med til at rydde op i en håbløs økonomi. Man fik samtidig skilt sig af med kontraktspillere, man ikke havde råd til og gav chancen til en masse unge spillere. Men det har været en lang og hård kamp at få klubben på ret køl.

“Det betyder selvfølgelig utroligt meget, at vi til den kommende sæson har en ledelse. Sidste sæson var jeg og Simon Marqaurdsen helt alene om alt! Selv busturene til Jylland, hvor Simon måtte køre bussen. Det var en hård omgang, især med fuldtids arbejde ved siden af, men også fordi vi havde, og stadig har, store udfordringer med faciliteterne i København, hvilke betyder at træningerne skal planlægges derefter.”

“Jeg vil ikke gøre mig klog på, hvad der tidligere er sket i klubben, men jeg tror at alle ved, at vi var millimeter fra at trække holdet fra ligaen tilbage i oktober 2016. Vi måtte derfor sadle om og skære fuldstændigt helt ind til benet. Nogle kontraktspillere blev fritstillet, og jeg måtte selv betale dyrt for at bibeholde mit arbejde og holdet i ligaen. Men Simon fik styr på de mange udgifter, der løbende kom, og her et lille år efter har det helt sikkert givet ro på og en tro på fremtiden.Vi kan dog stadigvæk ikke prale af et kæmpe budget, men vi tager små, solide skridt i den rigtige retning.”

Flere trænere skal styrke holdet 
Henover sommeren har Stevnsgade forlænget samarbejdet med Ricky Kristensen, mens at man også har udvidet trænerteamet, hvor den tidligere liga-spiller, Troels Nielsen, er kommet til, samt Hrannar Holm, der også agerer sportschef i klubben. Her er det meningen, at man kan specialisere træningen lidt mere, samt at Ricky Kristensen har en mulighed for at sparre med andre.

“Jeg er glad for at forlænge aftalen med Stevnsgade, så vi kan bygge videre på det, vi sluttede med. Vi har samtidig fået tilføjet en sportschef i Hrannar Holm. Hrannar kommer ind med erfaringer og viden. Han har virkelige fået sat tingene i gang og på kort tid fået hele Stevnsgade Copenhagen op på et højere niveau, med en professionel tilgang.”

“Der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at jeg er super tilfreds med at få hjælp på sidelinjen i år. Jeg lagde personligt vægt på, at der skulle være mindst en dansker, som skulle assistere mig. Troels har selv spillet på højeste niveau og skulle eftersigende have være en fantastik ungdomsspiller. Troels har ydermere været en del af Stevnsgades ungdom i nogle år efterhånden, og han har fulgt holdet nøje. Troels vil være ansvarlig for video og scouting, men ligeledes deltage i træninger som ass. coach og hjælpe med at udvikle vores unge trup.”

“Hrannar er også en fantastisk hjælp af få med på sidelinjen. Hrannar har mange års erfaring som coach og kender til dansk basketball, hvilke også er vigtigt i forhold til vores nuværende position og fremtidsplaner. Han har været tilknyttet landsholdet en del år, og kender derfor dansk basket, kulturen og de danske forhold. Hrannar vil implementere en professionel tilgang til tingene, samt hvad det vil sige at spille basketball på højeste niveau. Han vil blandt andet være med til at styrke holdets forsvar og, ligesom Troels, indgå i de daglige træninger.”

“Med to så kompetente navne som de herrer, så kan vi netop arbejde endnu dybere og bredere. Et arbejde som forhåbentlig vil bære frugt om 2-3 år, samtidig med at vi bygger et stærkt, økonomisk fundament op, der kan sammelignes med de andre tophold i Danmark.”

Truppen skal opbygges på talentmasse
Samtidig med at kontraktspillerne blev sendt afsted, gik man i gang med at finde de unge spillere, der skulle bære holdet fremad. Flere af dem havde man i truppen i form af spillere som Boris Vukicevic, mens en spiller som Filip Rajovic blev hentet til fra Team FOG Næstved i jagten på mere spilletid.

Til den nye sæson blev første nye spiller præsenteret i form at landsholdsspilleren Mathias Seilund, hvilket må anses for at være et scoop ift. holdets seneste sæson og begrænsede midler.

“Faktisk var Seilund allerede sidste sæson en kandidat til Stevnsgade, men pengene var der ikke til det dengang, hvilket nok var godt for Seilund. Vi er derfor meget stolte og glade for, at Seilund og klubben har kunne finde hinanden. Seilund er præcis den type spiller vi tror vil gavne holdet. Han har erfaring fra college, udlandet og landsholdet. Samtidig er Seilund den person og  ledertype, vi har ledt efter.”

“Filip Rajovic, Boris Vukicevic, Mohammed Osman, Frederik Filsoof og Jonas Allaoua er også igen at finde på holdet, samt en lille håndfuld spillere, der muligvis skal på college, men har Stevnsagde som backup, hvis det skulle glippe. Vi har som nævnt flere interessante navne, som vil blive offentliggjort inden længe. Unge spillere kombineret med et par mere erfarne spillere. Alle interessante navne. Men vigtigst, spillere der besidder den rette personlighed, spillere der kan arbejdes med og spillere der vil holdet, fremfor personlige stats og personlige hverdagsproblemer.”

Udover de ovennævnte spillere har Stevnsgade netop præsenteret James Young, Jonel Visa, Mike Flowers og Søren Olsen, der alle er gengangere fra sidste sæson.

Flere trænere skal styrke holdet 
Henover sommeren har Stevnsgade forlænget samarbejdet med Ricky Kristensen, mens at man også har udvidet trænerteamet, hvor den tidligere liga-spiller, Troels Nielsen, er kommet til, samt Hrannar Holm, der også agerer sportschef i klubben. Her er det meningen, at man kan specialisere træningen lidt mere, samt at Ricky Kristensen har en mulighed for at sparre med andre.

Skribent på Basketligaen siden 2013.

Mere fra Basketligaen