fbpx
Connect with us

Basketligaen

Randers vs Bakken endte med en mindre afklapsning

Randers tog hjemme imod Bakken i en proppet Arana Randers. Hvad der skulle have været en tæt dyst, endte med en overraksende sikker sejr

Spændingen i Basketligaen er i den grad intakt. Tre hold har lagt sig i spidsen med 28 point; Horsens, Randers og Bakken. De to sidstnævnte hold skulle lørdag eftermiddag dyste i en direkte duel om førstepladsen.   

1. quarter startede i et hæsblæsende tempo dog uden scoringer, indtil Adama Darboe sørgede for kampens tre første point.

Randers svarede efterfølgende tilbage med et 8-0 run, hvilket inkluderede et akrobatisk “and one play” af Andrew Bynum, der med svæv lagde den i.

Randers cementerede deres føringer ved at kreere et decideret skydbrud fra treeren. Med fire minutter igen af 1. quarter havde de ramt 5 på 7 forsøg, hvilket skabte en double digit føring med fire minutter igen. Bakken formåede efterfølgende at reducere føringen således, at stillingen var 33-27 ved første pause.

Randers begyndte 2. quarter mindre effektivt, indtil Rasmus Bach sendte en hårdt presset treer i, og dernæst sørgede Corey Silverstrom for endnu en treer på den efterfølgende possession. Derfor var Randers igen foran med double digets, mens Bakken skød mursten.

Randers var foran med en overraskende margen ved halvleg, 56-41. Randers havde på dette tidspunkt hele tre spillere over 10 point (Silverstrom, Fortune og Jeanne), mens Bakken ingen havde.

Bakken nærmede sig ikke synderligt en udligning i 3. quarter. Halvvejs inde var de fortsat bagud med 15. I den resterende del af perioden udvekslede begge hold scoringer. Randers holdte dermed Bakken for døren blandt andet via solide angrebsrebounds. Perioden sluttede 73-58. Et comeback virkede usandsynligt.

Hvis Randers ikke havde momentum før, fik de det midt i 4. quarter. Her forsøgte Chris Ortiz med et monsterdunk, men Josh Fortune svarede igen med et dommedagsblok, som rystede fundamentet i gulvet.

4 minutter igen var bakken bagud med mere end 20 point grundet klinisk angrebsbold fra Randers. Randers kørte kampen hjem på cruisecontrol og lukkede sågar affæren med et beskidt ally-oop mellem Josh Fortune og Jonathan Jeanne, hvor sidstnævnte trodsede tyngdekraften.

Kampen endte overraskende med en sikker sejr til Randers på 96-84. De glider dermed forbi Bakken og indtager nu sammen med Horsens førstepladsen med 30 point. Dog har Bakken Bears en kamp i hånden.

Josh Fortune og Jonathan Jeanne var kampens helt store oplevelse. Fortune havde 27 point, mens Jeanne rykkede en double-double med 24 point og 11 rebounds.

Køb dit NBA-gear her

More in Basketligaen