Randers tager vigtig sejr i kampen om en semifinaleplads

Trods en udskudt kampstart grundet trafikale problemer, formåede Randers at levere, hvad nogle vil kalde en lille overraskelse, og vinde udekampen mod Svendborg med cifrene 83-74, og der nu foran 2-1 i kvartfinaleserien.

Randers Cimbria havde på ingen måde en optimal optakt til kampen, da de grundet trafikale problemer på den fynske motorvej, ikke kunne være fremme i tide til kampstart. Kampstart blev derfor rykket til kl. 19:35, hvilket ikke kunne undgå at forstyrre rytmen for Randers såvel som Svendborg.

Svendborg var fortsat uden Zachary Charles, mens Randers i dagens opgør måtte undvære holdets topscore Dee Franklin. Det så derfor ud til at blive en svær opgave for Randers, som ikke havde det nemt, sidst de to hold mødtes i Svendborg.

Trods alt det ovenstående, var det alligevel Randers der kom bedst fra start. Kaninerne havde problemer med at stoppe Randers’ drives mod kurven, og virkede ikke til at have et modsvar.

Svendborg fik dog, i løbet af perioden, lidt bedre styr på Randers’ drives, men havde i stedet svært ved at holde dem af straffekastlinjen. Særligt Randers’ Devon Thomas virkede til at være tændt og klar til at overtage de manglende point i fraværet af Dee Franklin.

Selvom Randers havde bedst gang i spillet, formået de aldrig at trække fra Svendborg, og kunne derfor kun gå til pause med en føring på 24-20.

I anden periode havde hjemmeholdet fået meget bedre gang i angrebsspillet, og kom langt mere til kurven end i første periode. De fik lukket hullet til Randers, og kampen svingede nu frem og tilbage den resterende del af anden periode.

Svendborg formåede dog at sammensætte et lille run mod slutningen, og kunne gå til pause med en føring på 42-36, til stor tilfredshed for hjemmepublikummet.

Tredje periode mindede på mange måder om anden. Randers kom meget på straffekastlinjen, hvilket var et resultat af mange personlige fejl fra hjemmeholdet. Trods de mange straffekast af udeholdet, formåede Svendborg alligevel at hænge på, og kampen var helt tæt inden fjerde periode, hvor Randers havde et spinkelt forspring på 64-62.

Fjerde periode skulle vise sig at blive et sandt mareridt for hjemmeholdet. Perioden startede som de foregående med tæt spil og mange straffekast til Randers.

Men de mange fejl, som havde sendt Randers på straffekastlinjen, begyndte at blive et problem for Svendborg, og flere spillere begyndte at komme i fejlproblemer.

Hjemmeholdet virkede til at være meget frustreret over de mange fejl, hvilket resulteret i endnu flere fejl. Hele fem spillere endte med at blive fejlet ud med fem personlige fejl i løbet af fjerde periode.

Randers formåede at score på størstedelen af deres straffekast, og kunne derved ret sikkert lukke kampen, som endte med en udesejr på 83-74.

Topscorer i kampen blev Randers’ Devon Thomas med 25 point samt 9 rebounds.

Bemærkelsesværdigt var det også, at Randers skød hele 40 straffekast i kampen mod Svendborgs 20 straffekast.

Randers har nu bragt sig foran 2-1 i kvartfinaleserien, og har derfor mulig for at spille sig i semifinalerne når de to hold mødes i Randers på mandag.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.