fbpx
Find os her

Hørsholm 79ers havde ryggen mod muren, da de skærtorsdag skulle en tur til Kronjylland, hvor Randers Cimbria bød tilskuerne på gratis slutspilsbasket. Randers havde vundet den forgangne kamp i Nordsjælland, hvorfor de med en sejr kunne lukke serien og avancere til semifinalen

Hørsholm kunne omvendt udligne serien med en sejr og tilspille sig en altafgørende kamp fem på hjemmebane, og gæsterne kom også stærkt fra start, hvor de hurtigt kom foran 3-6. Kronjyderne svarede dog hurtigt igen i den pænt fyldte arena, hvor hjemmeholdets fans pludselig kunne glæde sig over en føring på 17-12.

Herefter skiftede Hørsholm Ty Sabin ind, som straks kvitterede med to trepointsscoringer, og selvom Matt Bonds sluttede perioden med at score fra distancen, så førte værterne med 23-21 efter første periode.

Den brandvarme Sabin fortsatte, hvor han slap i slutningen af første periode, og to yderligere trepointsscoringer, hvoraf han desuden blev fejlet på det sidste og scorede et bonusstraffe, sendte Hørsholm tilbage i front 25-30.

Randers fik kort efter udlignet til 34-34, men gæsterne formåede igen at trække en smule fra, og perioden sluttede derfor ganske passende med en buzzerbeater fra Ty Sabin til halvlegsstillingen 46-50. Sabin sluttede halvlegen med 15 point uden at brænde et eneste skud!

Hørsholm fortsatte deres gode momentum efter pausen, hvor de efter omtrent fire minutter havde tilspillet sig en føring på ni point. De kronjyske individualister fik dog hurtigt svaret igen, og da de vandt resten af perioden med ti point, kunne de gå ud til fjerde periode med en føring på 74-73.

I fjerde periode var gæsterne næsten konstant et skridt efter Randers, som scorede efter behag på Hørsholms forsvar. Hørsholm blev derfor presset til at satse til sidst, hvilket dog var uden held. Randers vandt dermed kampen med 105-96, og kronjyderne spiller sig dermed i semifinalen for første gang i fire sæsoner.

Kampens topscorer blev for tredje kamp i træk Chris Nielsen, der for tredje gang i streg scorede 27 point. Randers møder nu grundspillets vindere fra Horsens IC i semifinalen, hvor første kamp spilles på onsdag i Forum Horsens.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen