fbpx
Find os her

Basketligaen

Randers Cimbria sikrer sig den danske guard Rasmus Bach

Rasmus Bach skal i den kommende sæson spille for Randers Cimbria efter fem sæsoner i NCAA for Fort Lewis.

Den 23-årige Rasmus Bach var for få måneder siden et ukendt navn for den danske basketball-verden. Nu vender den unge spiller tilbage til rødderne i Danmark.

Den 185 cm høje guard, Rasmus Bach, blev født i Danmark, men har igennem sit liv også boet i Sydney, Australien, og Austin, Texas i USA.

Hans far og mor, Peter og Janni Bach, er håndboldspillere og har spillet for det australske landshold ved OL. Netop dette var årsagen til den store rejseaktivitet. Da han var to år gammel flyttede han og forældrene til Australien, og da han blev 12 flyttede familien videre til USA.

Netop USA har også været stedet, hvor han de seneste fem sæsoner er gået igennem en stor basketball udvikling. Her har han nemlig spillet nogle flotte sæsoner i NCAA for Fort Lewis College, et Top 10 hold i NCAA-D2.

Sin bedste sæson havde han i 2016/17, da han startede 33 ud af 33 kampe. Her havde han et gennemsnit på 18,2 point, 5,8 rebounds, og 2,5 assists pr. kamp. I sin sidste sæson sidste år i NCAA, snittede danskeren 14,9 point, 5,1 rebounds, 3,6 assists og 1 steal pr. kamp.

Bach blev først bekendt for den danske offentlighed i juni måned, da han blev udtaget til landsholdets bruttotrup mod Armenien og Albanien i EM-prækvalifikationen. Den unge spiller har dog endnu ikke fået debut for landsholdet.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Basketligaen