fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Rafa Monclovas mandskab var i sidste sæson forbundet med at være et solidt forsvarshold, men i sæsondebuten i Hørsholm Hallen var det særligt den offensive del, der sprudlede for nordsjællænderne. Klubben scorede hele 123 point, hvor de i sidste sæson ikke havde én kamp, hvor de kom op på et trecifret nummer.

“Jeg synes, at vi havde en rigtig god offensiv dag, og når vi har en god dag offensivt, så er alt selvfølgeligt nemmere, men flere gange undervejs i kampen spiller vi ikke det forsvarsspil, som jeg gerne vil have, at vi spiller. Vi bliver nødt til at være smarte og holde os til vores stil, og jeg ved, at jeg ikke kommer til at ændre min stil, så vi bliver nødt til at fikse nogle ting,” fortæller Rafa Monclova til Fullcourt.

Hørsholm 79ers har til denne sæson hentet en række nye spillere, hvor syv af dem fik debut i dagens kamp. Det blev til flotte debuter til samtlige spillere, hvor de tre nye amerikanere udmærkede sig med samlet 59 point uden at spille i fjerde periode, mens de tre nye Værløse-drenge og Asger Hjorth også satte et flot aftryk på kampen.

“Vi har selvfølgelig brug for tid til at spille på den måde, som vi ønsker, men det var selvfølgelig fantastisk med en start som denne. Fansene var meget glade i dag med præstationen fra holdet, men jeg bliver nødt til at holde fødderne på jorden, og vi bliver nødt til at være klar til den næste kamp. Jeg er glad, fordi vi har arbejdet hårdt i mange uger for at være klar til sæsonen, og nu har vi startet sæsonen på en måde, som alle drømte om,” udtaler Monclova.

Hørsholm 79ers skal på søndag spille pokalopgør mod 2. divisionsholdet Gladsaxe, mens de på onsdag skal en tur til Sydfyn, hvor konkurrenterne Svendborg Rabbits venter i et spændende opgør mellem to klubber, der begge formodes at ende i sub-toppen.

“Det bliver noget helt andet end i dag, så det bliver godt, og jeg skal forberede holdet til det, men vi skal være smarte og holde os til stilen, uanset om vi vinder eller taber. Vi skal stadig tage en kamp af gangen og fikse forskellige ting, hvilket vi vil gøre i denne uge, og så skal vi nok være klar til næste kamp,” afslutter Monclova til Fullcourt.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen