fbpx
Find os her

Basketligaen

Provinsfighten fortsatte mellem Næstved og Randers

Der var lagt op til revanche for Team FOG Næstved, efter de missede bronzemedaljerne i sidste sæson, til netop Randers. Resultatet blev dengang 99-100 til kronjyderne, så der skulle oprejsning til for sydsjællænderne, og det må man sige de fik.

I fugleflugtslinje, så er Næstved og Randers geografisk de to hold i Basketligaen der lægger fjernest fra hinanden. Så hvad det er der har gjort dette opgør til noget helt specielt, er svært at vide, men faktum er i hvert fald at sidste vers ikke er sunget i striden om provinsfighten.

Måske vi skal helt tilbage til en bronzekamp i 2009. Næstved havde et hav af skader, men kæmpede bravt. Selvom de var nede med +20 point inden sidste periode, kom de med et helt vanvittigt comeback tilbage i kampen. Kampen lå til slut i DJ Smedleys hænder på straffe. Næstved førte kampen med et point, og Smedley brændte begge straffe. På rebounden skubbede Bonell Colas, Martin Høirup i ryggen og lagde 2 point i kurven, som gjorde at Randers tog bronzen.

Et godt bud, er at Næstved aldrig rigtig er kommet sig over den kamp, og selvom der har været mange spillere i gennem siden 2009, så har de to hold udelukkende spillet højintense kampe siden. I aftes blev bestemt ingen undtagelse.

Jordan Mathews fik nok

Kampen startede egentlig fornuftigt, og med lige præcis den tænding man kunne forvente. Hverken for meget eller for lidt. Randers kom friskt fra start, og spillede flot og kontrolleret i begge ender ad banen. Næstved haltede endnu engang defensivt, hvor de tog sig nogle gevaldige blundere i returløbet.

Det så længe ud til, at Randers ville vinde den her kamp, i hvert fald på baggrund af deres start på kampen. Kampen tog dog en helt uventet drejning, da der opstod slagsmål mellem Jordan Mathews og Chris Nielsen midtvejs i anden periode.

Situationen opstod omkring en fejl væk fra bolden i et Randers-angreb. Her stødte Jordan Mathews og Casper Stage sammen, og kom lidt op og toppes. Situationen blev dog afværget indtil Chris Nielsen blandede sig. I følge øjevidner i hallen, så skulle der være kastet lidt trash talk efter hinanden, indtil Chris Nielsen tilsyneladende valgte at fyre mundvand afsted mod Mathews. Om det passer er det dog uvist, men noget fik i hvert fald tændt Mathews, så han valgte at sende et hårdt slag direkte mod hovedet af Chris Nielsen.

Gemytterne blev dog hurtigt sat til ro, så der heldigvis ikke opstod mere ballade i situationen. Jordan Mathews blev helt korrekt diskvalificeret, og må formentlig side ude i et par kampe.

Se situationen lige her:

Chris Nielsen måtte samme vej

Man kunne måske tænke, at det blev en streg i regningen for Næstved, som nu måtte undvære deres klart bedste mand. Men der skete det totalt modsatte. Hjemmeholdet fik pludselig et sandt wake up call, og begyndte pludselig at vise noget aggressivitet, som de i den grad har manglet i sæsonen indtil nu.

Efter bataljen gik de på et 10-0 run, og alt gik bare holdets vej lige pludselig. Randers havde intet at svare i mod med, og begyndte mere og mere et-mod-et spil, hvilket resulterede i mange dumme afslutninger. Næstved derimod spillede kun bedre og bedre, som kampen skred frem. Så derfor var det også helt fortjent, at de hev en sejr på 103-90 hjem.

Ikke nok med glæden over sejren, så fik hjemmepublikummet også lidt af klappe af, da Chris Nielsen fik sin anden usportslige fejl i kampen. Han forsøgte at spænde ben for Philip Hertz i et fastbreak, og så måtte Chris Nielsen, altså gå samme vej som Jordan Mathews.

Greg Logins spillede en rigtig stærk kamp for Næstved med 12 point og 12 rebounds, og var en af grundene til at Næstved kom oven på igen. PJ Thompson blev dog holdets topscorer med 24 point, selvom han ikke scorede i første periode.

For Randers var præstationerne på jævne, men Dee Franklin skal fremhæves for mange fine aktioner. Han endte på 22 point i kampen, efterfulgt af Rasmus Bach med 15.

Med sejren til Næstved, er der sket et knæk i Pro A, hvor Bakken Bears, Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved nu står med seks sejre. Horsens og Randers står med henholdsvis fire og tre.

Se highlights fra kampen her.

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

Mere fra Basketligaen