fbpx
Connect with us

Basketligaen

Philip Hertz er optimist trods svingende sæson

Det har været en rodet sæson for Team FOG Næstved, men efter en god slutspurt i grundspillet er anfører Philip Hertz meget optimistisk frem mod semifinalerne mod Horsens.

Foto: Arkivfoto

Team FOG Næstved har i flere sæsoner været et notorisk lige-ved-og-næsten hold, hvor pokalsejren i 2017 var første skridt væk fra det stempel. Sidste år havde holdet et ben i finalen, men på skuffende vis blev en 2-0 føring mod Bakken Bears vekslet til et samlet 3-2 nederlag. De regerende mestre slipper sydsjællanderne dog for i år før de står i en eventuel finale, da de med en tredjeplads i stedet møder Horsens IC.

I årets turneringer har Næstveds præstationer været meget svingende, hvor en overkommelig vej til pokalfinalen blev formøblet, mens tredjepladsen i grundspillet først blev sikret i sidste øjeblik. Næstveds anfører, Philip Hertz, synes dog, at Næstved er trådt væk fra de mindre imponerende præstationer og ser frem til opgøret mod Horsens, hvor der for alvor er noget på spil.

“Pokalturneringen synes jeg slet ikke vi skal tale om! Vi sikrede heldigvis tredjepladsen, og jeg synes, vores spil er blevet gradvist bedre i løbet af sæsonen. Vi har vist, at vi ikke er et hold, man sover mod. Vi har gode spillere, så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke kan gå i finalen. Vi gør i hvert fald alt, hvad vi kan for at nå dertil.”

“Hvis man skal være helt ærlig, så har vi jo en dårlig statistik mod Bakken Bears i en semifinale, så teknisk set er det fint at møde Horsens. Men Horsens er jo et godt hold, og for at vi kan slå dem i tre kampe, skal vi spille på 100 procent. Jeg vil mene, du skal spille god basketball uden at lave store fejl for at kunne vinde mod de resterende fire hold, om det så er Bakken, Horsens eller Randers.”

Det er Philip Hertz’ femte sæson i Næstved, og både han og klubben hungrer efter at komme i finalen. Pokaltriumfen i 2017 var en lækker snack frem mod hovedmåltidet, men nu skal der mere på bordet for sydsjællænderne, hvor han længes efter at kunne give fansene mere at glæde sig over, mens han er i klubben, uden at snakken dog kommer ind på fremtiden.

“Jeg synes altid, vi har en god chance for at vinde mod alle hold. Det, der skal til, er at tage en kamp at gangen og spille vores spil. Vi skal forberede os godt og være klar til en tæt og intens kamp.”

“Efter vi vandt pokalen for to år siden, har jeg været ekstra sulten efter en finaleplads og få lov til at spille om DM-guldet. Det er jo det, spillere gerne vil opnå, når sæsonen starter. Så forhåbenligt kan vi få en finaleplads, mens jeg er i Næstved” slutter Hertz af med et glimt i øjet.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen