fbpx
Find os her

Svendborg Rabbits kunne forleden præsentere den unge, danske guard, Peter Møller, der efter fire år på college vender hjem for at spille i Basketligaen. Han har tidligere spillet for Værløse, hvor han i sin sidste sæson blev udnævnt som årets unge spiller.

Det er ikke blot en omvæltning at tage på college, men i lige så høj grad også når spillerne vender hjem igen for at prøve at skabe sig en karriere. Peter Møller har valgt, at hans karriere skal kickstartes på Sydfyn, og det er en spændt spiller, der glæder sig til at få dansk jord under fødderne igen.

“Det bliver rigtigt underligt! Fire år i USA gør alligevel mange ting ved en, men jeg glæder mig enormt meget til at komme hjem og spille i Danmark igen.”

“I kan forvente at se en meget mere modnet spiller. Men jeg er stadigvæk den samme på mange punkter. Forvent, at se en masse point i kurven og et par spektakulære skud her og der, intet har ændret sig på det punkt.”

Livet på college er hårdt, når man som Peter Møller samtidig bruger så mange timer på en sportsgren. Vi har tidligere hørt om hans hverdage, hvilket kunne tage pusten fra de fleste, og netop det at kunne fokusere mere på sporten, er noget han ser frem til.

“Det bliver uden tvivl en tilvænning pludselig kun at skulle fokusere på basket. Jeg er en meget aktiv person, hvor der hele tiden skal ske noget. Derfor nød jeg også, at mine dage på college varede fra klokken 4.30 om morgenen til 18 om aftenen.

“Jeg var ekstremt effektiv med min tid, så hvis jeg kan tage det med mig I en verden, hvor jeg kun skal fokusere på basket, så skal det nok blive rigtigt godt.”

En eftertragtet herre
Peter Møller har på sine fire år på college skabt sig lidt af et navn. Han har været en ledende figur på sit collegehold og præsteret på banen. En del klubber har haft følere ude, men der var kun et rigtigt valg for ham.

“Jeg skal ikke ligge skjul på, at jeg havde nogle rigtigt gode tilbud. Da min collegekarriere sluttede, var jeg meget beæret over, hvor mange hold der havde fulgt mig og tog kontakt til mig med det samme. Jeg havde tilbud fra den bedste, tyske række Pro A, et række danske klubber, følere fra den næstbedste række i Spanien og fra vores kære naboer Sverige.”

“Men det gav ikke mening for mig at tage direkte ud og spille i udlandet igen. Havde jeg valgt at tage til udlandet, er jeg ikke sikker på, at min basketkarriere havde fortsat meget længere end en halv sæson. Jeg har brug for at komme hjem og få en følelse af, at jeg spiller for nogle mennesker, jeg virkelig holder af.”

“Tabet af min mor og Rasmus Glarbjerg har gjort, at der manglede noget på banen. Det hul skal jeg hjem og have udfyldt i Danmark, før jeg tager ud igen.”

Selvom han har været fire år i USA, så er udviklingen i Basketligaen ikke gået Peter Møllers næse forbi. Og med den nye struktur har hans tidligere hold Værløse fået en gylden mulighed for at spille i landets bedste række. Det er en oplevelse, Peter Møller næsten ikke kan være i sig selv af ren begejstring over.

“Jeg har fulgt ligaen rigtigt meget. Hvis ikke ligaen havde haft den udvikling, som den har, så havde jeg ikke vendt hjem nu. Danmark er blevet et attraktivt sted at spille nu med et meget højt niveau, og det vil jeg gerne være med til at højne.”

“Jeg kan slet ikke vente med at spille mod Værløse i Søndersøhallen. Jeg har kontakt til alle menneskerne, jeg har været omkring i Værløse, og de har en kæmpe plads i mit hjerte. Den klub har gjort så meget for mig, og det er der, jeg har nogle af de bedste minder i mit liv fra. Det bliver en sand fornøjelse at spille foran alle de skønne mennesker i Værløse igen.”

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen