fbpx
Connect with us

Basketligaen

Patrick Burke forbliver positiv trods placering i bunden

Det har langt fra været en dans på roser hos Copenhagen Basketball, men Patrick Burke oplever alligevel en god stemning i truppen.

Foto: Youtube

Der kom i november måned uro på de indre linjer, da Copenhagen Basketball og den ellers lovpriste træner, Mladen Ostajic, gik hver til sit. Også på banen har resultaterne været langt fra det optimale. Trods flere tætte kampe mod blandt andet Pro A hold, så tabte Copenhagen Basketball senest på hjemmebane til oprykkerne BK Amager. Det har sendt holdet ned på Basketligaens sidsteplads.

Holdets og ligaens topscorer, Patrick Burke, er ærgerlig over nederlagene i de tætte kampe og mod de andre Pro B hold. Med 21,1 point i snit har Burke pointmæssigt leveret det, klubberne kan håbe på fra en amerikansk spiller. Samtidig er centeren også godt med på rebound fronten, hvor 6,6 rebound i snit giver ham en øjeblikkelig plads som ligaens 12. bedste rebounder.

“Som hold har sæsonen været hård ved os. Vi har tabt nogle kampe, som vi virkelig har haft brug for at vinde. Personligt har sæsonen været en udfordring mod gode modstandere, og jeg har nydt at spille mod andre spillere med højt niveau.”

“Det giver mig en fed følelse at være den spiller, der snitter flest point i ligaen. Jeg forsøger at gå ind til hver kamp og være samarbejdsvillig og gøre det arbejde, jeg er hentet til klubben for at gøre. Og det, føler jeg, er lykkedes, hvis man kigger på mine stats.”

Nye øjne har været med til at udvikle spillet

Blot to sejre er det blevet til i sæsonen for Copenhagen Basketball, mens hele 15 kampe er blevet tabt. Det kunne godt give anledning til at tro, at moralen hos spillerne havde forværret sig, men Patrick Burke oplever, at spillerne holder sammen og kæmper, og så har det nye trænerteam med ungdomslandsholdstrænerne Kostka Parlade-Galindes og Jeffrey Fawme givet nogle gode, nye input, selvom det ikke har udmyntet sig i bedre resultater på banen.

“Jeg synes egentlig, at moralen på holdet er god. Vi forsøger at være positive og gøre det bedre til træning hver dag. Og så nyder jeg at spille under det nye trænerteam. De er nogle fantastiske trænere, og de ved virkelig, hvad de taler om.”

“Jeg føler selv, jeg er blevet en bedre spiller, siden de tog over. Jeg har kunne tage flere skud bag trepointslinjen, siden de kom til, og så har jeg arbejdet på mit fodarbejde i posten til træning næsten hver dag. Vi har også arbejdet med de fundamentale ting i forsvaret, og jeg synes også, man har kunne se forbedringer i defensive præstationer siden skiftet.”

Copenhagen Basketball har fortsat fem kampe tilbage af grundspillet. Fire af kampene er mod de andre hold fra Pro B rækken, så holdet har muligheden for selv at sikre sig den ottendeplads, EBAA pt sidder på, som giver en plads i slutspillet.

Køb dit NBA-gear her

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen