fbpx
Connect with us

Basketligaen

Næstved skifter ud i truppen

Team FOG Næstved har været nødsaget til at opsige og hente to nye spillere på grund af skader og sygdom.

Foto: Vildmedfoto.dk

Team FOG Næstved har været tidligt ude med at have holdet på plads til den nye træner Arnel Dedic. Nu er der kommet skår i glæden, for klubben har måtte sende to spillere hjem og hente to nye ind.

Den amerikanske guard, Christian Terrell, har oplevet alvorlig sygdom i nærmeste familie og har haft et ønske om at få opsagt sin kontrakt. Et ønske klubben har efterkommet.

Danske Tobias Reinholt er ligeledes blevet opsagt, da en rygskade har gjort ham ukampdygtig indtil det nye år.

Ind er i stedet hentet den 23 årige amerikanske combo guard, Isaiah Walton, og den 27 årige montenigrinske center, Miki Novovic.

Skarp amerikansk guard

Walton kommer til Næstved direkte fra college. Her har han gået på Longwood University og spillet for Longwood Lancers i Big South Conference, NCAA I.

Den 196 centimeter høje guard var starter i sine tre sæsoner for Lancers, hvor han ifølge Eurobasket har spillet 72 kampe og snittet 15,8 point, 4,4 rebound, 2,5 assist og 1,5 steal.

“Vi ser ham som en shooting guard, der kan kreere sit eget skud og som kan skifte over på point guard positionen, når der bliver behov for det” lyder det fra Arnel Dedic i Næstved-lejren.

Walton spillede blot 15 kampe i sidste sæson, og årsagen til dette skal findes i, at guarden blev smidt af Longwoods baskethold i februar måned.

Ifølge det lokale nyhedsmedie, The Farmville Herald, levede guarden ikke op til de forpligtelser, staben havde opsat for at være en del af holdet.

Det bliver derfor spændende at se, om en bombastisk Arnel Dedic kan holde Isaiah Walton i kort snor.

En stor backup hentet i Spanien

Den anden nye mand, Miki Novovic, har været forbi tysk, italiensk, portugisisk og spansk basket, hvor han primært har spillet i lavere rangerende rækker.

Sidste sæson startede hos Units Pel Basquet Gandia i EBA-rækken, hvor han nåede syv kampe og et snit på 8,3 point og fem rebounds. Siden skiftede han i februar til EBA-holdet Burgos, men her blev det blot til en enkelt kamp.

“Miki Novovic skal give et energiboost til holdet, når han kommer ind. Han er en hårdtarbejdende spiller under kurven. Hans kvaliteter er at spille med ryggen til kurven og sikre forsvarsrebounds. Det er det, holdet har brug for, og det er jeg sikkervpå, han kan levere” fortæller Dedic til Næstveds Facebook-side.

Køb dit NBA-gear her

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen