fbpx
Connect with us

Basketligaen

Næstved pressede Bakken til det yderste

Næstved husede Bakken søndag aften, hvor begge hold kæmpede om vigtige placeringer i grundspillet.

Bakken var tvunget til sejr, hvis de skulle holde Horsens og Randers i kort snor. Næstved forsøgte derimod at sikre en 4. plads foran Svendborg Rabbits i kampen om hjemmebanefordelen i den kommende kvartfinaleserie.

Bakkens spillere kunne formentligt trænge til at blive roteret. D. 5. februar mødte de Benfica på hjemmebane og d. 8 februar møder de Horsens i Pokalfinalen. Men grundet deres placering som nummer 3 i basketligaen startede ”the usual suspects” på banen.

Kampen startede sløjt for begge hold. Der skulle gå to minutter inden første scoring kom kvitteret af Næstveds Rob Marberry. Det gik endnu mere trægt for Bakken, som ventede fire minutter før de kom på tavlen.

Næstved førte det meste af perioden, mens Bakken lavede flere ukarakteristiske turnovers. Trods dette sluttede perioden med en snæver bakken føring på 16-17.

I 2. periode roterede Bakken i vanlig stil, men lykkedes i at udbygge føringen. Denne blev cementeret af Tylor Ongwae, som afsluttede perioden med at køre mod baglinjen. Med et kraftigt afsæt og et skønt skyl gjorde han det til pausestillingen 33-44.

I 3. periode havde Næstved i den grad momentum. De reducerede sikkert Bakkens føring, og med tre minutter tilbage af perioden lagde Jahmal Jones bolden i til stillingen 58-60. Næstved holdte ved, og Bakkens føring blev reduceret til 60-63 inden sidste periode.

I 4. periode røg noget af luften ud af Næstveds ballon. Halvvejs inde i 4. periode havde de 16 turnovers i alt. Derfor cruisede Bakken stille og roligt til en 11 points føring med tre minutter igen af kampen. Men med halvandet minut tilbage lugtede Næstved blod – kun bagud med fem point. Med fire sekunder tilbage havde Næstved sågar muligheden for at vinde kampen, men Aleksandar Sokolovic missede sin treer. Kampen endte derfor 79-80.

Bakken er med sejren nu på 30 point – to point bag Randers og a point med Horsens.
FOG forbliver på den delte 5. plads med Svendborg med 20 point.

Bakkens Michel Diouf dominerede med 24 point, mens Zarko Jukic kunne trøste sig med 13 point – 5 mere end sin bror Darko.

Køb dit NBA-gear her

More in Basketligaen