fbpx
Connect with us

Bakken Bears

MVP-barometer for Basketligaen

Her i landskampspausen tager vi temperaturen på, hvilke spillere der kæmper om ligaens MVP pris i år. Dette er et øjebliksbillede, og kun et udtryk for undertegnets holdning. Der kan findes mange argumenter både for og mod flere spillere.

Listen bliver sat op som en top fem. Bobler til listen, der ikke kom med: Evan Fischer, Myck Kabongo, Brantley Bynum og Adama Darboe.

5. plads – Carlos Novas Mateo

Næstved har som hold underpræsteret i år, men én spiller der ikke har er Mateo. Han er den tredje højst scorende spiller i Pro League A med sine over 18 point i gennemsnit – og han gør det med rigtig høj effektivitet.

Det der tæller ned for Mateo er holdets dårlige præstationer. Han har ikke kunne hive mange sejre hjem til Næstved. Derudover så bidrager han ikke med meget udover scoringer, hvilket tæller ned i forhold til spillere højere oppe på listen.

4. plads – Roberto Gallinat

Den mest scorende Pro League A spiller. Den guard med anden højest effektivitet. Fjerde højeste +- i ligaen. Roberto Gallinat har haft en rigtig flot debutsæson for Horsens IC, hvor han har taget rollen som holdets helt store stjerne.

Horsens ligger lige nu kun til tredjeplads i ligaen, og det er en af grundende til, at Gallinat ikke er højere oppe på listen. Ligesom Mateo så kan man også kritisere Gallinat for, at han ikke bidrager med meget andet en scoringer. Han er ikke mester i at sætte holdkameratterne op, og er ikke en fremragende forsvarsspiller.

3. plads – Ryan Evans

 

Sidste års MVP er stadig ligaens bedste spiller, når han præsterer på sit højeste – det har han bare ikke gjort lige så ofte i denne sæson som i sidste. Færre point, lavere effektivitet og færre assists i forhold til sidste år, så er det svært stadig at blive MVP.

Grunden til, at han stadig er på listen, er hans evne til at overtage og afgøre kampe på det bedste hold i ligaen. Hvis Bakken skulle falde i stillingen, så falder Evans også ned ad listen.

2. plads – Jonathan Jeanne

Den tårnhøje franskmand har været klart bedste mand på ligaens helt store overraskelse i år – Randers Cimbria. Fra en sidsteplads i Pro League A sidste år til en delt førsteplads i øjeblikket kan i overvejende grad tilskrives tilgangen af “JJ”.

Sjette flest point i ligaen, anden højeste effektivitet, tredje flest rebounds, anden flest blocks og fremragende forsvarsspil. Jeanne har haft en fremragende sæson, intet mindre. Hvis Randers skulle overraske og tage førstepladsen i grundspillet, så fortjener han også MVP. Lige nu er de dog “kun” nummer to, og Jeanne forsvandt totalt i sidste topkamp mod Bakken Bears. Og det er grunden til, at han ikke er nummer ét på min liste.

1. plads – Michel Diouf

Overrasket? Det burde du ikke være. Bakken Bears veteranen har gang i en fremragende sæson. For første gang i karrieren er han begyndt at skyde 3’ere, og han gør det på hele 40%. Han fører hele ligaen i +- (Altså han er den spiller, hvor holdet vinder mest, når han er på banen). Han er stadig ligaens klart bedste forsvarsspiller. Han er også den eneste på Bakken Bears mandskab, hvor der er et markant niveauforskel ned til næste spiller på positionen.

Det kan godt være, at han ikke scorer flest point eller altid laver de vildeste highlights, men Diouf kan finde ud ad at vinde kampe og lave det beskidte arbejde.

Hvis Bakken Bears tager førstepladsen i grundspillet, så er der for mig at se ingen tvivl om, at Diouf fortjener MVP prisen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears